Jau ne tik pavasaris, bet tuoj ir Velykos. Visą kitą savaitę dalinsime idėjas ir įkvėpimą šiai šventei. O ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
Balandėliai yra tikras kulinarijos lobis, apdairiai suvyniotas ir paslėptas kopūstų lapuose.
Gardžiai kopūsto lapuose (tinka ir vynuogių ar laukinių žolių) pasitroškinęs balandėlių įdaras, sugundo net ir abejingesnius šiai kulinarijos klasikai. Kaip gaminti balandėlius, priminimas čia.
Sviestiniai sausainiai su riešutais ir šokoladu vis dar reitingo viršūnėse, labai populiarūs, mėgstami ir kepami daugybėje virtuvių visame pasaulyje. Tinka ir prie kavos ar arbatos, ir į žygį, ir kolegoms darbe pavaišinti. Ir, svarbiausia, lengvai ir greitai pagaminami.
Pirmadienį tiesioginėje kulinarinėje laidoje ALFO VILA Alfas gamino traškią išraiškingo skonio pomidorų sriubą ir uogų ir ledų desertą su morengo kepure. Klasikiniai skoniai, kuriems Alfas suteikė naujų spalvų. Išbandykite.
Grybų ir moliūgų padažu užkepti įdaryti makaronai – gundantis patiekalas pietums ar vakarienei. Pagal Alfo receptą pagaminsite lengvai ir greitai.
„Pavasaris man pirmiausia susijęs su pajautimu, kaip lengva ir gera yra kvėpuoti. Išeini į
atgyjančius, žaliuoti pradedančius laukus, mišką ar miesto parką ir prisitrauki pilnus plaučius
lengvo, gaivaus ir labai šviesaus oro. Kaip tik tokį įsivaizduoju šių metų Velykų stalą – puošnų,
bet gana kuklų, neperkrautą, dovanojantį lengvumo įspūdį. Siūlau rinktis pastelinių spalvų foną – gesintos gelsvos, pieno, rusvos – ir jį pagyvinti keliomis ryškiomis detalėmis, pavyzdžiui,
ultramarino ar šiltos vario spalvos indais ar dekoracijomis. Kaip tik šios dvi spalvos yra naujo
sezono #iittala kolekcijos favoritės." – sako Alfas Ivanauskas. Apie tai, kaip laidos #AlfoVila vedėjas Alfas pataria dekoruoti šių metų Velykų stalą, skaitykite čia.
Iki.
Comments