Saldžiarūgštės uogos, švelnūs ledai ir plonas traškus morengas. Tokia yra tobulo deserto formulė. Išbandykite uogų ir ledų desertą su morengo kepurėle pagal Alfo receptą.

4 asm.
Karštam uogų ir ledų desertui su morengo kepure pagaminti reikia:
½ pakelio GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
Žiupsnelio KOTANYI malto kardamono
2 puodelių NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“
3–4 šaukštų kavos likerio
20 g PERGALĖ juodojo šokolado su spanguolėmis
1 saujos braškių, aviečių ir šilauogių
2 kiaušinių baltymų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
5 šaukštelių DANSUKKER cukraus miltelių
½ citrinos
4 vanilinių ledų rutuliukų
Keleto mėtos lapelių
1. GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“ sulaužykite rankomis, berkite KOTANYI malto
kardamono, pilkite NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“ ir kavos likerio. Viską
išmaišykite.
2. Į mažus metalinius kepimo indelius dėkite trupinto PERGALĖS juodojo šokolado su
spanguolėmis, sausainių masės, šilauogių, per pusę perpjautų aviečių ir pjaustytų braškių.
3. Į indą dėkite kiaušinio baltymus, išplakite iki baltumo. Berkite KOTANYI druskos,
DANSUKKER cukraus miltelių ir plakite iki purumo. Įtarkuokite citrinos žievelės ir atsargiai
išmaišykite šaukštu.
4. Ant desertų dėkite ledų rutuliukus, juos įspauskite, kad būtų vietos morengams. Įspauskite
citrinos sulčių ir dėkite paruošto morengo.
5. Kepkite orkaitėje su karšto oro apipūtimo ir grilio funkcija 220 °C temp. apie 6 min., kol gražiai
apskrus.
6. Galite apibarstyti cukraus milteliais ar papuošti mėtų lapeliais.
PATARIMAI
1. Uogas galite keisti šviežiomis kriaušėmis ar mangais.
2. Jei gaminate dideliam kiekiui žmonių ir neturi tiek indelių, galite viską gaminti vienoje gilioje
skardoje.
3. Labai svarbu, kad uogos būtų rūgštesnės, ledai – saldesni, o morengas – salstelėjęs.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.