Lazdyno riešutai moliūgui tinka idealiai – juk tai vieno meto gamtos dovanos. Palepinkite namiškius ar kolegas sezono kepiniu – moliūgų keksu su riešutiniu morengu.
6-8 asm.
Gaminimas 15 min
Kepimas 50 min
Moliūgų keksui iškepti reikia:
2 kiaušiniai
150 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
100 ml aliejaus
250 ml moliūgų tyrės
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
220 g miltų
Morengui:
2 kiaušinių baltymai
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
50 g lazdyno riešutų
1. Paruoškite 24 cm skersmens apvalią arba pailgą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 2.Kiaušinius išplakite su DANSUKKER ekologišku cukranendrių cukrumi iki šviesaus tiršto kremo. Nuolatos plakdami palaipsniui supilkite aliejų, o po to nedidelėmis porcijomis dėkite moliūgų tyrę, po kiekvienos gerai išmaišydami. Suberkite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, druską, sudėkite citrinos žievelę. Viską atsargiai permaišykite. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite 20 min. – kol sutvirtės viršus.
3. Riešutus susmulkinkite. Pradėkite plakti baltymus. Kai susidarys minkštos putos, po šaukštą berkite cukrų. Plakite, kol putos taps tvirtos ir blizgančios. Suberkite smulkintus riešutus ir viską gerai išmaišykite.
4. Sukrėskite plaktus baltymus ant kekso ir kepkite dar apie pusvalandį. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksas iškepęs. 10 min. keksą aušinkite formoje, po to atsargiai išimkite – peiliu atskirkite morengą nuo formos sienelių ir aušinkite ant grotelių.
Skanaus!