Pasakoje moliūgas virsta karieta, o realybėje – sriuba, pyragu, apkepu ir .... padažu. Dar neišbandėte šio jo amplua? Būtinai susipažinkite su karštaisiais moliūgo padažais, kurie tiks prie daugybės mėgstamų patiekalų.
Vegetariškas moliūgų padažas
Ingredientai: keptas moliūgas, svogūnai, česnakas, aliejus, kokosų pienas, šalavijas.
Svogūnus ir česnaką pakepinkite keptuvėje su aliejumi, sudėkite moliūgą, apkepkite kartu, sutrinkite trintuvu, įpilkite kokosų pieno, užvirinkite, gardinkite šalavijo lapeliais.
Moliūgų padažas su lazdyno riešutais
Ingredientai: keptas moliūgas, svogūnai, česnakas, sviestas, grietinėlė, skrudinti lazdyno riešutai.
Svogūnus ir česnaką pakepinkite keptuvėje su sviestu, sudėkite moliūgą, apkepkite kartu, sutrinkite trintuvu, įpilkite grietinėlės, užvirinkite. Lazdyno riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su padažu.
Bešamelis su moliūgu
Ingredientai: sviestas, miltai, pienas, druska, trintas muskato riešutas, lauro lapas, moliūgų tyrė, kepto moliūgo gabaliukai.
Pieną pakaitinkite kartu su prieskoniais. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels. Plona srovele nuolatos maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį. Kaitinkite iki užvirs ir dar trumpai pavirkite. Baigiant virti įberkite druskos ir sudėkite moliūgų tyrę. Gardinkite moliūgo gabaliukais.
Pomidorų padažas su moliūgu
Ingredientai: konservuoti savo sultyse pomidorai, česnakas, džiovintas bazilikas, aliejus, moliūgų tyrė, druska.
Susmulkinkite česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir šiek tiek pakepinkite. Pomidorus sutrinkite trintuvu kartu su sultimis ir supilkite juos į keptuvę su česnaku. Įberkite džiovinto baziliko, sudėkite moliūgų tyrę ir troškinkite, nustatę mažą kaitrą, kol sutirštės. Galite įdėti kepto moliūgo gabaliukų.
Karštuosius padažus naudokite makaronams, apkepams, patiekti su troškinta arba kepta mėsa, žuvimi, daržovėmis.
Skanaus!