Tokia tyrė – tikras išsigelbėjimas nestokojant moliūgų, bet neturint vietos, kur juos laikyti. Be to, ji gali būti puikiu gardžių patiekalų ingredientu.

Moliūgą supjaustykite gabalėliais, dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, įpilkite truputį vandens (apie 100 ml) ir sandariai uždenkite aliuminio folija.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės.
Sutrinkite iškepusius moliūgus trintuvu.
Moliūgų masę sudėkite į audiniu išklotą sietą,
Suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys.
* Tokią tyrę galima šaldyti: patogiausia tai daryti nedideliuose indeliuose, o vėliau naudoti esant poreikiui.
** Nuvytusias žoleles sudėkite į skardą ir 5–7 min. pakepkite įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje. Sutrinkite ir sudėkite į indelius. Naudokite pagal poreikį.
Daugiau tausių receptų ir įdomių idėjų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA.