Moliūgų tyrė
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Moliūgų tyrė

Tokia tyrė – tikras išsigelbėjimas nestokojant moliūgų, bet neturint vietos, kur juos laikyti. Be to, ji gali būti puikiu gardžių patiekalų ingredientu.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


  1. Moliūgą supjaustykite gabalėliais, dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, įpilkite truputį vandens (apie 100 ml) ir sandariai uždenkite aliuminio folija.

  2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės.

  3. Sutrinkite iškepusius moliūgus trintuvu.

  4. Moliūgų masę sudėkite į audiniu išklotą sietą,

  5. Suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys.


* Tokią tyrę galima šaldyti: patogiausia tai daryti nedideliuose indeliuose, o vėliau naudoti esant poreikiui.


** Nuvytusias žoleles sudėkite į skardą ir 5–7 min. pakepkite įkaitintoje iki 170 °C orkaitėje. Sutrinkite ir sudėkite į indelius. Naudokite pagal poreikį.


Daugiau tausių receptų ir įdomių idėjų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA.


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg