top of page

Savo kilmę slepiantis storulis blynas iš orkaitės + receptas

Susipažinkite su storapadžiu orkaitėje kepamu blynu Dutch Baby (angl. German pancake, Bismarck, Dutch puff), kuris drąsiai galėtų pretenduoti į desertų gretas. Nustebinkite namiškius šiuo Lietuvoje mažai kam žinomu patiekalu! Visai neseniai jį buvome įtraukę į egzotiškų blynų gidą.

Vokiškus pfannkuchen blynus primenantį apvalų gražuolį daugelis vadina vokišku blynu, o pavadinime esantis žodis Dutch susieja su Nyderlandais. Atrodytų, kad blynas yra kilęs iš Vakarų Europos. Tačiau nieko panašaus – atkeliavo jis iš už Atlanto, iš amerikietiškų blynelių tėvynės Amerikos.

Vokiškas blynas

½ stiklinės miltų

½ stiklinės pieno

2 kiaušinių

3 šaukštų cukraus

½ šaukštelio druskos

2 šaukštų sviesto

saujelės įvairių uogų

miltelinio cukraus (papuošti)

kelių šviežios mėtos šakelių


1. Miltus, pieną, kiaušinius, druską ir cukrų išplakite virtuviniu smulkintuvu. Leiskite tešlai pastovėti 10–15 min.


2. Keptuvę su nesvylančia rankena įkaitinkite orkaitėje. Ištraukite, įdėkite sviesto ir palaukite, kol ištirps.


3. Supilkite blynų tešlą į sviestą.


DUTCH PANCAKE2

4. Pašaukite keptuvę į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 12­–15 min.


5. Kai iškeps, uždėkite uogų, mėtų lapelių ir pabarstykite milteliniu cukrumi.


DUTCH PANCAKE4

Naujausi įrašai

bottom of page