top of page

Savaitgalio pusryčiai: lauko terasoje Paryžiuje

Kad ir kaip kartais nejauku pripažinti sėdinčiam šalia, kad į Paryžių skrendu be odinio lagaminėlio, be antros pusės ir tik tam, kad daugumą savo laiko praleisčiau lauko kavinėje, šio įpročio tiesiog negaliu išsižadėti. Eifelis man jau pabodęs todėl su kiekvienu pasivaikščiojimu palei Seną juntu, kad vis tolstu nuo miesto centro. Dabar labiausiai mėgstu tyrinėti Lotynų kvartalą, kuriame tvyro Sorbonos universiteto dvasua, Gera sugrįžti į studentiškas dienas, kai pusryčiai visuomet buvo vėlyvieji.

„Benedict“, 19 rue Sainte Croix de la Bretonnerie, Paryžius

Kaip jau ir galima nuspėti „Benedict“ restoranas yra skirtas Benedikto kiaušiniams ir čia jų rasite visokių: tradicinių, itališkų, Nordic. Virtuvės komanda Benedikto kiaušinius čia derina prie juodųjų trumų, bulvių, žąsies kepenėlių, avokadų. Jeigu sau tinkamo Benedikto neišsirinktumėte (o tuo nesu linkęs patikėti), užsisakykite makaronus su sūriu arba didelį dubenį skrudintų bulvyčių. Vėlyvuosius pusryčius ir trintų vaisių kokteilius galite užsisakyti iki 16 val. O kur dar sekmadienio mimoza!

Tradicinių Benedikto kiaušinių porcija – 13 Eur.

Ši kavinė yra viena iš tų, kurios labai dažnai patenka į fotografinį – socialinį  tinklą „Instagram“. Ir ne be reikalo. Čia rasite didelių apimčių sumuštinių su pastrami kumpiu, veganiškų burgerių, angliškų pusryčių, Benedikto kiaušinių, šviežių vaisių sulčių, salotų.

Prancūziškų pusryčių, į kuriuos įeina virti kiaušiniai, atviras sumuštinis, raguolis, karštas gėrimas ir stiklinė sulčių, kaina 15 Eur.

„Liberté Ménilmontant“, 150 rue de Ménilmontant, Paryžius

Gana naujai atsidariusi kepykla, priklausanti garsiam konditeriui Benoît Castel, siūlo nemenką pusryčių meniu bei galimybę užsirezervuoti pusryčių staliuką grupei žmonių. Už 27 Eur kainą galima mėgautis nuo maisto lūžtančiu švedišku stalu. Rasite chorizo, keptos vištos, picos, makaronų salotų, virtų kiaušinių, kišo, lietinių, vaisių, pudingų, kepinių, sūrių.

Naujausi įrašai

bottom of page