Savaitgalio pietums – aromatinė bomba: kukurūzinis viščiukas, marinuotas apelsininiame svieste!


kukurūzinis viščiukas, apelsininis sviestas, keptas viščiukas, Alfo receotai, receptas, Alfas Ivanauskas, pietūs, vakarienė
Kerniaus Pauliukonio nuotr.


2 asm.

Reikia:

  • 1 kukurūzinio viščiuko

  • 120 g lydyto „ghi“ sviesto (tinka ir paprastas)

  • 2 apelsinų

  • gabalėlio citrinžolės

  • 4 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų ryžių acto

  • juodųjų pipirų

  • 250 g batatų

  • 1–2 galvučių česnako

  • 1 šaukštelio druskos

  • 30 g šviežių mėtų ir kalendrų (patiekti)

Įdarui:

  • 1 galvutės česnako

  • 30 g šviežių kalendrų

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 citrinžolės

  • kelių lašų konditerinės citrinų skonio esencijos