2 asm.
Reikia:
1 kukurūzinio viščiuko
120 g lydyto „ghi“ sviesto (tinka ir paprastas)
2 apelsinų
gabalėlio citrinžolės
4 skiltelių česnako
2 šaukštų ryžių acto
juodųjų pipirų
250 g batatų
1–2 galvučių česnako
1 šaukštelio druskos
30 g šviežių mėtų ir kalendrų (patiekti)
Įdarui:
1 galvutės česnako
30 g šviežių kalendrų
½ žaliosios citrinos
1 citrinžolės
kelių lašų konditerinės citrinų skonio esencijos
Viščiuką įtrinkite lydytu sviestu, ryžių actu, kapota citrinžole, trintais česnakais ir tarkuota apelsinų žievele. Užspauskite apelsinų sulčių, užberkite juodųjų pipirų ir pusę kiekio druskos.
Į viščiuko vidų sudėkite pusiau perpjautą česnako galvutę ir citriną. Taip pat – citrinžolę ir kalendras. Įlašinkite citrinų skonio esencijos. Palikite pasimarinuoti bent kelias valandas, o geriausiai – per naktį.
Į kepimo formą įdėkite viščiuką ir įtrinkite likusia druska. Šalia sudėkite pusiau perpjautas česnako galvutes. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Likus kepti 20 min., sudėkite nuluptus ir griežinėliais pjaustytus batatus.
Viščiuką patiekti lėkštėje su keptais batatais, apibarstę šviežiais žalumynais.
Skanaus!
Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks
Comments