Tradiciniai šaltibarščiai kaip, beje, ir gardūs ledai, šaltuoju sezonu yra gal net skanesni nei vasarą, kai tirpstame iš karščio. Kai ne tik gaivinamės, bet ir giliau mėgaujamės skoniais, galime atrasti patiekalą kur kas iš giliau. Alfas kviečia išbandyti kiek kitokių šaltibarščių receptą: su obuoliu ir mėta. Skanaus.

3–4 asm.
Šaltibarščiams pagaminti reikia:
1 l kuo riebesnio kefyro
300 g korėjietiškai marinuotų burokėlių
3 nedidelių agurkų
Svogūnų laiškų (pagal skonį)
1 ryšelio krapų
2–3 šakelių mėtų
1 saldžiarūgščio obuolio
Citrinos sulčių (obuoliui apšlakstyti)
4 kiaušinių (galima naudoti ir putpelių kiaušinius)
Šlakelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
Žiupsnelio druskos
Grietinės (patiekimui)
Visus ingredientus laikykite šaldytuve.
Stipriai atšaldytą kefyrą sumaišykite su korėjietiškais burokėliais.
Agurkus nulupkite, jei sėklos didelės – pašalinkite. Supjaustykite šiaudeliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, mėtas ir krapus. Obuolį nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis.
Daržoves ir obuolį sudėkite į kefyrą, išmaišykite, įberkite druskos, įpilkite citrinos sulčių ir, jei reikia, DANSUKKER šviesiojo sirupo. Būtinai ragaukite prieš gardindami.
Kiaušinius išvirkite.
Į kiekvieną lėkštę įpilkite sriubos, gardinkite grietine, įdėkite kiaušinius. Patiekite su mėgstamais žalumynais, ypatingo žavesio sriubai suteiktų valgomieji žiedai ir kiškio kopūstai.
Skanaus.