Išskirtiniai šaltibarščiai su alyvų žiedais (Receptas)

Bene labiausiai pavasariu kvepiančia sriubą, šaltibarščius, galima gardinti ir alyvų žiedais. Pabandykite!


šaltibarščiai, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–3 asm.


Šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 2 vidutinių trumpavaisių agurkų

  • 1 kuokštelio mėtų

  • Žiupsnelio DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g marinuotų burokėlių (saldžiarūgščių)

  • 2 stiklinių DOBILO ekologiško kefyro

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Alyvų žiedų (papuošti)

  • Mėgstamų žolelių (papuošti)

1. ZYLE daržovių pjaustykle supjaustykite agurkus pailgomis juostelėmis, berkite ant jų druskos ir pipirų. Susmulkinkite mėtas ir sumaišykite su agurkais. Įberkite cukraus rūgštumui sureguliuoti.

2. Sudėkite marinuotus burokėlius, pilkite kefyrą ir viską išmaišykite.

3. Pilkite šaltibarščius į serviravimo dubenėlį, papuoškite apibarstę alyvų žiedais. Jei norisi daugiau žalumos, galite papuošti mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Kaip pasigaminti šaltibarščius bei daugiau patarimų galite pamatyti laidoje čia.

· Kai kurios alyvos būna karčios, todėl prieš jas dedant ar skinant visų pirma paragaukite.

· Prieš patiekiant šaltibarščius palaikykite šaldytuve ar 10 min. šaldymo kameroje, taip jie bus dar skanesni.


Skanaus!