Saldžiarūgštė jautiena, pagaminta pagal kinų restorano receptą, daugelio namuose jau turbūt yra tapusi komforto maistu. Nesudėtingam gaminti ir neatsivalgomam patiekalui Alfas suteikė dar daugiau skonio akcentų. Jums nereikės eiti į kinų restoraną, kad pasmaguriautumėte šiuo skanėstu – pasigaminkite greitai ir lengvai namuose. Sutaupysite laiko ir pinigų, ir viskas pavyks iš pirmo karto!
Patiekite su virtais ryžiais ar kuskusu.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 25 min.
Saldžiarūgštei jautienai pagaminti reikia:
½ didelio pankolio
2 vidutinio dydžio morkų
1 didelio mėlynojo svogūno
1 kininio bastučio
1 raudonos aitriosios paprikos
220 g KITCHEN ME brandinto jautienos mentės didkepsnio
Žiupsnelio KOTANYI smulkintų česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
2–3 šaukštų BASSO saulėgrąžų aliejaus
½ stiklinės sultinio
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo su mažiau druskos
1–2 šaukštų KIKKOMAN marinato „Teriyaki“
½ šaukšto rudojo cukraus
2–3 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
Žiupsnelio sezamų sėklų
300 g virtų ryžių „Basmati“
1 saujelės kalendrų lapelių
½ žaliosios citrinos
Pankolį, morkas, svogūną ir kininį bastutį supjaustykite stambiais gabalėliais. Aitriąją papriką susmulkinkite.
KITCHEN ME brandintą jautienos mentės didkepsnį supjaustykite juostelėmis ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
Į keptuvę pilkite BASSO saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite smulkintą jautieną. Apkepinkite iš visų pusių ir išimkite iš keptuvės.
Į keptuvę sudėkite smulkintas daržoves, išskyrus kininio bastučio žaliąją dalį. Kepkite apie 5–6 min.
Į sultinį sudėkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Daržoves pagardinkite KIKKOMAN sojų padažu su mažiau druskos, KIKKOMAN marinatu „Teriyaki“, ruduoju cukrumi ir JADE BRIDGE ryžių actu.
Pilkite sultinio ir krakmolo mišinį, gerai išmaišykite ir užvirkite. Dėkite apkeptą jautieną.
Sudėkite smulkintą žaliąją kininio bastučio dalį, berkite sezamų sėklų ir išmaišykite.
Papuoškite kalendrų lapeliais ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis. Patiekite su virtais ryžiais.
Gardžių atradimų.
Comments