top of page

Saldžiarūgštė, atgaivinanti pagirių sriuba (Receptas)

Alfas kviečia antrąją Naujųjų dieną tęsti tradiciją ir virti sriubą, kuri ne tik sušildys, bet ir puikiai nuteiks pradėti atėjusius metus.


pagirių sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 30–40 min.


Sriubai pagaminti reikia:

  • 2 nedidelių svogūnų

  • 3 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 80 g rudųjų pievagrybių

  • 100 g ryžių lakštinių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 2 lazdelių cinamono

  • 2 žvaigždinių anyžių

  • Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių

  • 20 g imbiero

  • 3 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • 700 ml #SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN skrudintų sezamų sėklų aliejaus

  • 100 g baltojo ridiko

  • 80 g bambukų ūglių

  • 220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 1 žaliosios citrinos

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Demerara“

  • 50 g špinatų lapelių

  • 20 g SPILVA marinuotų uoginių paprikų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 10 g kalendrų

1. 1,5 svogūno supjaustykite kubeliais, likusį – plonais griežinėliais.

2. Griežinėliais pjaustytą svogūną sumaišykite su šaukšteliu JADE BRIDGE ryžių acto ir

DANSUKKER šviesiuoju sirupu.

3. Ant pievagrybių išpjaukite norimą ornamentą.

4. Ryžių lakštinius užplikykite karštu vandeniu ir palaikykite apie 10 min.

5. Prikaistuvyje įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejų ir sudėkite kepti kubeliais pjaustytą svogūną.

6. Į prikaistuvį sudėkite cinamoną, anyžių ir KOTANYI gvazdikėlius.

7. Imbierą ir česnaką susmulkinkite kubeliais ir sudėkite į prikaistuvį. Pagardinkite

KOTANYI maltu imbieru ir viską užpilkite SUKČIUS natūraliu jautienos sultiniu.

8. Viską gardinkite KIKKOMAN sojų padažu, KIKKOMAN skrudintų sezamų sėklų aliejumi.

9. Baltąjį ridiką supjaustykite šiaudeliais.

10. Bambukų ūglius ir pievagrybius sudėkite į verdantį sultinį.

11. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir jame iš abiejų pusių po 1–2 min. apkepkite

KITCHEN ME šviežią sausai brandintą jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“.

12. Žaliąją citriną perpjaukite pusiau.

13. Sultinį pagal skonį pagardinkite ryžių actu, DANSUKKER cukrumi „Demerara“, sojų padažu ir sezamų sėklų aliejumi.

14. Apkeptą jautieną nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

15. Į karštą sultinį sudėkite špinatų lapelius.

16. Į lėkštę dėkite mirkytus ryžių makaronus, užpilkite karštu sultiniu su špinatais, grybais ir bambukų ūgliais.

17. Sudėkite baltąjį ridiką, SPILVA marinuotas uogines paprikas, marinuotus svogūnus.

18. Viską pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.

19. Jautieną supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę.

20. Viską papuoškite kalendromis ir žaliąja citrina.

19. Jautieną supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę.


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page