top of page

SALDŽIARŪGŠTĖ APELSININĖ MĖSA KINIŠKAI (Receptas)

Saldžiarūgštė mėsa kiniškai – dar vienas patiekalas, kurio visi nori, ir kurį visi nori išmokti gaminti. Ši – dar ir apelsinais kvepianti. Išves iš proto ir sugundys visus skonio receptorius. Gali būti, kad skamba kaip iššūkis, bet, patikėkite, pagaminsite greitai ir lengvai.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


kiniška mėsa_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG paskyroje čia.


 

2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Saldžiarūgštei apelsininei mėsai paruošti reikia:

  • 1 didelio prinokusio apelsino

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN terijakio BBQ padažo

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo su mažiau druskos

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ½ žaliosios citrinos 

  • 1 nedidelio imbiero gabalėlio

  • 4–5 šaukštų krakmolo

  • 1 raudonos paprikos

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių

  • 1 česnako skiltelės

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • Aliejaus (kepimui)


1. Nuplaukite apelsiną. Nutarkuokite žievelę.

2. Į keptuvę įspauskite pusę apelsino sulčių, kitą pusę – į dubenėlį. 

3. Į keptuvę pilkite KIKKOMAN terijakio BBQ ir sojų padažo su mažiau druskos, DANSUKKER šviesiojo sirupo. Pakaitinkite ir įspauskite žaliosios citrinos sulčių.

4. Nulupkite imbierą, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į keptuvę ir kaitinkite. 

5. Prieš baigiant ruošti padažą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę ir viską išmaišykite. 

6. Dubenėlyje esančias apelsino sultis sumaišykite su šaukštu krakmolo ir supilkite į keptuvę, kad padažas sutirštėtų. Jei padažas per daug sutirštėjo, jį galite praskiesti įspaudę apelsino sulčių. 

7. Nuplaukite papriką, nulupkite svogūną ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. 

8. LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles supjaustykite plonomis juostelėmis, apibarstykite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais.

9. Sutarkuokite česnaką ir išmaišykite su triušiena. Galite šiek tiek paplekšnoti rankomis, kad skoniai geriau įsigertų. 

10. Mėsą apvoliokite krakmole, sudėkite į sietelį ir kepkite puode su įkaitintu aliejumi. 

11. Papriką su svogūnais aliejuje pagruzdinkite vos 20 sek. 

12. Viską dėkite į paruoštą padažą, išmaišykite ir patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page