Saldžiarūgščiai spiraliniai agurkai (Receptas)

Agurkai dera su viskuo, jie yra puikus gaivinantis garnyras prie įvairiausių patiekalų. Bet suteikite daugiau žaismingumo ir paslapties: patiekite spirale pjaustytą agurką neatsivalgomame, česnakais kvepiančiame marinate!


spiraliniai azijietiški agurkai, receptas
VMG nuotr.


Laidą #AlfasVienasNamuose žiūrėkite čia


4 porcijos


Saldžiarūgščiams agurkams paruošti reikia:

  • 4 trumpavaisių arba 2 ilgavaisių agurkų

Marinatui:

  • 2-3 šaukšt. KIKKOMAN sojos padažo su mažiau druskos

  • 1 šaukšt. sezamų aliejaus (Nebūtinai)

  • 1-2 šaukšt. DANSUKKER cukraus

  • 1-2 šaukšt. baltojo vyno acto (Arba ryžių acto)

  • Žiupsnio KOTANYI uoginės paprikos (Suteiks skanios spalvos)

  • Žiupsnio KOTANYI čili dribsnių su druska

  • 2-3 skiltelių česnako

  1. Česnaką sutarkuokite. Visus marinato ingredientus sudėkite/supilkite į indą ir gerai išmaišykite.

  2. Agurkus supjaustykite spirale. Tai nėra sudėtinga: agurką paguldykite tarp dviejų lazdelių (jos reikalingos, kad neperpjautumėte agurko pusiau, tik gana giliai įpjautumėte). Prilaikydami tarp lazdelių gulintį agurką jį tiesiog per visą ilgį pjaustykite riekelėmis. Kai supjaustysite, apversite kita puse, vėl guldykite tarp lazdelių ir dabar per visą ilgį pjaustykite būtinai įstrižomis riekelėmis. Kad būtų aiškiau, kaip pjaustyti agurką, žiūrėkite čia.

  3. Agurkų spirales dėkite į gilesnį dubenį, supilkite padažą ir švelniai įmasažuokite, kad padažas geriau įsigertų.

ALFO PATARIMAI

  • Vietoj sojų padažo galima naudoti citrusinį sojų padažą KIKKOMAN PONZU, jis suteiks daugiau rūgštelės.

  • Šiuo azijietišku būdu ruoštus agurkus galima valgyti iškart, tačiau palaikius juos marinate vos 20-30 minučių, skonis bus sodresnis. Tik nemarinuokite agurkų ilgiau nei 24 valandas, nes išteš.

  • Spirale pjaustytą agurką galima patiekti nemarinuotą, šviežią ir traškų, tiesiog sudėkite spirales į dubenį – kiekvienas pasiims jų tiek, kiek norės.

  • Agurko pjaustymui vietoj kiniškų lazdelių galite naudoti ir paprasčiausius storesnius virbalus.

  • Pjaustydami agurką stenkitės, kad riekelės nebūtų labai storos – agurkas lengviau sugers marinatą.

  • Spirale galima pjaustyti ir trumpavaisius, ir ilgavaisius agurkus.

  • Agurką galite tiesiog sujaustyti riekelėmis ir marinuoti padaže, tačiau marinuota spiralė sužavės svečius ir namiškius kur kas labiau.

  • Azijietiško skonio agurko spiralę tinka patiekti prie azijietiškų patiekalų, šiltų ryžių, šašlyko, o ilgiau pasimarinavusi ji labai tiks į sriubą.

  • Šiuo marinatu tinka marinuoti ir pjaustytus kopūstus.

Skanaus!