Norite užšaldyti šviežių uogų žiemai, bet šaldiklis pilnas pernykščių likučių? Ne bėda. Tik neišmeskite. Uogos visada tinka į pyragus, bet šįkart turime dar du gardžius pasiūlymus: jogurtą ir uogų desertą su baltu šokolado padažu.
![kaip panaudoti šaldytų uogų likučius_zero waste_patarimai](https://static.wixstatic.com/media/215589_b8a4b192db3d402bbf1d3d8227f86d12~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_b8a4b192db3d402bbf1d3d8227f86d12~mv2.jpg)
Šaldytų uogų jogurtui pagaminti reikia:
500g jogurto
500g šaldytų uogų
1 apelsino
2 šaukštų cukraus
1. Į virtuvinį trintuvą sudėkite jogurtą, šaldytas uogas, cukrų, įtarkuokite apelsino žievelės, išspauskite sultis ir trinkite iki vientisos konsistencijos.
Šaldytoms uogoms su balto šokolado padažu pagaminti reikia:
250 g grietinėlės
2 saujų šaldytų uogų
100g balto šokolado
1. Balta šokoladą, grietinėlę sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite virš silpnos kaitros, kol šokoladas susijungs su grietinėlę. Gauta padažą pilkite ant šaldytų uogų ir patiekite.
Pabandykime tvariau.