Šaldytų uogų likučių greitas panaudojimas ( 2 receptai)

Norite užšaldyti šviežių uogų žiemai, bet šaldiklis pilnas pernykščių likučių? Ne bėda. Tik neišmeskite. Uogos visada tinka į pyragus, bet šįkart turime dar du gardžius pasiūlymus: jogurtą ir uogų desertą su baltu šokolado padažu.

kaip panaudoti šaldytų uogų likučius_zero waste_patarimai
Shutterstock.com nuotr.


Šaldytų uogų jogurtui pagaminti reikia:

  • 500g jogurto

  • 500g šaldytų uogų

  • 1 apelsino

  • 2 šaukštų cukraus

1. Į virtuvinį trintuvą sudėkite jogurtą, šaldytas uogas, cukrų, įtarkuokite apelsino žievelės, išspauskite sultis ir trinkite iki vientisos konsistencijos.


 

Šaldytoms uogoms su balto šokolado padažu pagaminti reikia:

  • 250 g grietinėlės

  • 2 saujų šaldytų uogų

  • 100g balto šokolado

1. Balta šokoladą, grietinėlę sudėkite į prikaistuvį ir kaitinkite virš silpnos kaitros, kol šokoladas susijungs su grietinėlę. Gauta padažą pilkite ant šaldytų uogų ir patiekite.


Pabandykime tvariau.