top of page

Saldūs mieliniai piršteliai (Receptas)

Na, gal piršteliams kiek storoki, bet vis tiek malonios bandelės. Tokie vėdinami vyniotiniai, nes lengvai sukti.


mielinės bandelės_mielinė tešla_receptas
VMG nuotr.

Saldiems mieliniams piršteliams pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 30 g šviežių mielių

  • 250 ml pieno

  • 1 šaukštas DANSUKKER cukraus

  • „Panevėžio Plius“

  • 6 tryniai

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 600 g miltų (405 D)

  • 100 g DANSUKKER vanilinio cukraus su

  • natūralia vanile

  • Druskos

Pagardinimui:

  • 50 g minkšto sviesto (arba aliejaus, jei

  • naudojate tešlą Nr. 2)

  • 80 g DANSUKKER cukraus su cinamonu

1. Mieles ištrinkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 4 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 minučių, kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o trynius, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, miltus, druską suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į sviestu pateptą didelį dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite tešlą į šaldytuvą. Palikite mažiausiai 4 valandoms.

4. Išimkite tešlą, šaltą ją galima bus labai gerai suformuoti. Tešlą iplonai škočiokite stačiakampio formos, patepkite minkštu sviestu ir gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu.

5. Supjaustykite tešlą juostelėmis, persukite jas keliose vietose. Sudėkite ant skardos ir leiskite pakilti. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 12–15 min.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page