Lengvas, sveikas, greitai pagaminamas ir sotus ryžių košės desertas pusryčiams.
4 asm.
Gaminimas 40 min.
Ryžių pudingui išvirti reikia:
120 g apvaliųjų ryžių (taip pat galite naudoti ir ryžius, skirtus rizotui)
800 ml pieno
100 ml grietinėlės
50 g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile
Uogų (patiekti)
1. Dideliame storų sienų puode sumaišykite ryžius, pieną ir cukrų. Kaitinkite nuolat maišydami apie 25–30 min., kol ryžiai išvirs. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir vanilinį cukrų bei dar kelias minutes pavirkite.
2. Patiekite su uogomis.
3. Jeigu norite patiekti pudingą šaltą, tuomet turėkite omenyje, kad pudingas aušdamas tirštėja, tad baikite virti, kai pudingas bus skystesnis, nei jūs norite.
Skanaus!