top of page

Restoranų gidas „White Guide“ paskelbė geriausius Baltijos šalių restoranus. Kurie pateko?


Šiandien Taline buvo paskelbti geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į Skandinavijos šalių restoranų gidą „White Guide“. Skelbiama, kad kaip ir praėjusiais metais, pirmoji vieta atiteko Estijos restoranui „Noa Chef’s Hall“, antrąją ir trečiąją užėmė du Lietuvos restoranai.

Šiemet septyni Lietuvos restoranai atsidūrė sąraše, t.y. vienu daugiau nei pernai. Aukščiausią reitingą Baltijos šalyse iš naujų restoranų gavo visai neseniai duris atvėręs restoranas „Nineteen18“. Šis restoranas, įsikūręs Vilniaus senamiesčio Pacų viešbutyje, užėmė antrąją vietą.



Iškart po šio, trečioje sąrašo vietoje, rikiuojasi du restoranai. Vienas jų – žinomas Vilniaus restoranas „Sweet Root“. Praėjusiais metais restoranas atsidūrė septintoje vietoje. VMGonline.lt primena, kad Justinas Misius vos prieš porą dienų buvo išrinktas geriausiu Lietuvos virėju 2018. 

Į trisdešimtuką taip pat pateko kiti 5 Lietuvos restoranai. Tai – „Džiaugsmas“ (12 vieta), „monai“ (15 vieta), „uoksas“ (16 vieta), „Telegrafas“ (19 vieta) ir „Monte Pacis“ (24 vieta).

Kaip VMGmaster.lt sakė Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos atstovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė 2016 m. gido ekspertai vertino 10 Lietuvos restoranų, 2017 m. – 15.

GLOBAL MASTER LYGIS  1. NOA Chef’s Hall, Talinas, Estija 91/37 2. Nineteen 18, Vilnius, Lietuva [naujas] 88/36 3. Sweet Root, Vilnius, Lietuva 85/36 3. Ö, Talinas, Estija 85/36

Apie „White Guide“

Idėja nepriklausomai kompetentingai komisijai lankytis Šiaurės šalių restoranuose, juos vertinti, reitinguoti ir labiausiai patikusius įtraukti į gidą prasidėjo Švedijoje 2005 m. 2013 m. Prie populiaraus projekto prisijungė Danija, dar po metų tarptautinė gido versija imta skelbti anglų kalba, įtraukiant restoranus iš Švedijos, Danijos, Norvegijos, Suomijos, Grenlandijos, Farerų salų, Estijos. Šiais metais komisijos nariai patraukė dar toliau į Rytus ir aplankė ne vieną Baltijos šalių restoraną, įtraukdami Lietuvą ir Latviją. Šiandien Taline vykstančiame renginyje paaiškėjo geriausi Baltijos šalių restoranai, įtraukti į „White Guide“ vadovą.

„White Guide Nordic“ restoranų vadovas laikomas autoritetinga varomąja jėga, skatinančia tolesnę gastronomijos ir restoranų kultūros plėtrą Šiaurės šalyse. Ypač didelis dėmesys čia skiriamas skaidrumui – restoranus vertinantys asmenys turi atitikti griežčiausius patikimumo ir kompetencijos kriterijus. Restoranai vertinami anonimiškai, vertintojai restoranus lanko pasirašę slapyvardžiais, atvykę į restoraną jie vertina daugybę kriterijų.

Apie praėjusių metų sąrašą skaitykite ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page