top of page

Pyragėliai su čiorizu, aguonomis ir šalavijais (Alfo receptas)


Alfo receptas_pyragėliai_pyragėliai su įdaru
VMG nuotr.

3–4 asm.


Pyragėliams pagaminti reikia:

  • 150 g sviesto

  • 160 ml vandens

  • 375 g miltų

  • 1 pakelio ESPANA čioriso dešros

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 saujelės šalavijų lapelių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 3 šaukštų aguonų

  • 2 šaukštų smulkintų KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO konservuotų Chalapos aitriųjų paprikų

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  1. Sviestą su vandeniu sudėkite į prikaistuvį ir užvirinkite.

  2. Į verdantį mišinį suberkite miltus, druską ir išmaišykite. Minkykite rankomis tol, kol tešla taps tolygi. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.

  3. ESPANA čioriso dešrą supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais šiaudeliais. Česnako skilteles ir šalavijų lapelius smulkiai sukapokite.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite smulkintas daržoves su čioriso dešra (apie 3 min.).

  5. Suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, 2 šaukštus aguonų, supilkite actą ir sudėkite smulkintas KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO konservuotas Chalapos aitriąsias paprikas. Gerai išmaišykite.

  6. Tešlą iškočiokite kočėlu iki 0,5 cm storio lakšto. Išspauskite apskritimus.

  7. Į tešlos apskritimo vidurį dėkite šaukštelį įdaro, kraštus patepkite išplaktu kiaušiniu. Ant viršaus uždėkite kitą tešlos apskritimą ir šakute užspauskite kraštus, viršų įpjaukite.

  8. Pyragėlį aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite likusiomis aguonomis.

  9. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25–30 min.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page