Chačapuris – išsipūtęs blynas su įdaru, yra tradicinis gruzinų patiekalas. Alfas kviečia improvizuoti: pagaminkite labai jaukių sluoksniuotos tešlos chačapurių su bulvių įdaru ir žirnelių pagardu. Persivalgymas beveik garantuotas.
4–6 asm.
Sluoksniuotos tešlos chačapuriams pagaminti reikia:
200 g sugrūstų virtų bulvių
150 g smulkintos mocarelos
150 g fetos
1 kupino šaukšto džiovintų mėtų
1–2 šaukštų smulkintų šviežių bazilikų
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Mėtų lapelių (papuošti)
Žirnelių pagardui:
300 g šaldytų žirnelių
300 g verdančio vandens
50 ml alyvuogių aliejaus
3–4 mėtos šakelių
2–3 šaukštų gazuoto mineralinio vandens
Druskos (pagal skonį)
„Dukkah"“:
200 g sūdytų pistacijų
1 šaukštelio maltų kalendrų
½ šaukštelio malto kumino
2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio druskos
Grūstas bulves sumaišykite su mocarela ir feta, pagardinkite džiovintomis mėtomis bei smulkintais bazilikais. Pasūdykite.
Sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratais maždaug 8x8 m. Į vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir patepkite pyragėlio paviršių kiaušiniu.
Kepkite apie 15–20 min. įkaitintoje 200 °C temp. orkaitėje.
Žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu ir sutrinkite kartu su aliejumi, smulkintomis mėtomis ir mineraliniu vandeniu. Pasūdykite.
Keptuvėje atskirai pakaitinkite visus dukai skirtus prieskonius.
Pasmulkinkite pistacijas ir sumaišykite su likusiais produktais.
Pyragėlius valgykite su žirnelių pagardu, užberkite smulkintų pistacijų. Papuoškite mėtų lapeliais. Taip pat labai skanu juos valgyti iškyloje.
Skanaus.
Comments