top of page

Pyragas su morengo kepure (Receptas)

Paprastas, net ypatingas. Tai drėgnas pyragas, kuriam ypatingą tekstūrą, sodrumą ir malonios rūgštelės suteikia į tešlą įmaišyta juodųjų serbentų uogienė, o morenginė karūna apdovanoja saldžiu traškiu malonumu. Puikus pasirinkimas šventėms, nes nesudėtingas receptas, o rezultatas nepamirštamas.

pyragas su morengo kepure_šventinis pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Pyragui su morengo kepure pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio 

  • 1 trynio  

  • 60 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 

  • 1 šaukšto tarkuotos žaliosios citrinos žievelės 

  • 60 ml pieno 

  • 150 g miltų  

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių 

  • 25 g lydyto sviesto 

  • 3–4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės 

MORENGUI: 

  • 2 kiaušinių baltymų 

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ 

1. Paruoškite 18 cm konditerinį žiedą, išklokite jo šonus aukšta juostele (apie 15 cm) iškirpta iš

kepimo popieriaus.   

2. Kiaušinį ir trynį išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir tarkuota citrinos

žievele iki tirštos kreminės masės. Sumaišykite su pienu.  

3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, lengvai išmaišykite, supilkite sviestą. Gautą tešlą supilkite į formą ir kepkite 30 min. iki 165 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.  

4. Morengui skirtus baltymus išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“.  

5. Ištraukite iš orkaitės formą su pyragu, uždėkite ant viršaus uogienę ir paskleiskite išplaktus

baltymus su cukrumi.  

6. Padidinkite kaitrą iki 180 °C temp. ir kepkite dar 15 min. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite pyragui

visiškai atvėsti.  

7. Tuomet nuimkite žiedą ir labai atsargiai popierių.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page