Paprastas, net ypatingas. Tai drėgnas pyragas, kuriam ypatingą tekstūrą, sodrumą ir malonios rūgštelės suteikia į tešlą įmaišyta juodųjų serbentų uogienė, o morenginė karūna apdovanoja saldžiu traškiu malonumu. Puikus pasirinkimas šventėms, nes nesudėtingas receptas, o rezultatas nepamirštamas.

Pyragui su morengo kepure pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 trynio
60 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
60 ml pieno
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
25 g lydyto sviesto
3–4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės
MORENGUI:
2 kiaušinių baltymų
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1. Paruoškite 18 cm konditerinį žiedą, išklokite jo šonus aukšta juostele (apie 15 cm) iškirpta iš
kepimo popieriaus.
2. Kiaušinį ir trynį išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir tarkuota citrinos
žievele iki tirštos kreminės masės. Sumaišykite su pienu.
3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, lengvai išmaišykite, supilkite sviestą. Gautą tešlą supilkite į formą ir kepkite 30 min. iki 165 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.
4. Morengui skirtus baltymus išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“.
5. Ištraukite iš orkaitės formą su pyragu, uždėkite ant viršaus uogienę ir paskleiskite išplaktus
baltymus su cukrumi.
6. Padidinkite kaitrą iki 180 °C temp. ir kepkite dar 15 min. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite pyragui
visiškai atvėsti.
7. Tuomet nuimkite žiedą ir labai atsargiai popierių.
Skanaus.