top of page

Pupelių, pomidorų ir keptų paprikų sriuba (Receptas)

Soti, tiršta, jauki, šildanti, kvapni, neatsivalgomai gardi. Kokie dar komplimentai gali tikti šiai sriubai? Ji yra nepakeičiama šaltuoju sezonu ir gali būti drąsiai nešama net į šventinį stalą. Nepamirškite pagardinti traškiais sūrio rutuliukais!

pupelių ir pomidorų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

 

2 asm. 

Gaminimo laikas: apie 50 min.


Pupelių, pomidorų ir keptų paprikų sriubai pagaminti reikia:

  • 3 morkų

  • 2 saliero lapkočių

  • 1 vidutinės bulvės

  • ½ svogūno 

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Keleto SPILVA keptų paprikų aliejuje

  • 170 g KITCHEN ME antienos filė su prieskoniais

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 20 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2 rozmarino šakelių

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio 

  • 400 g konservuotų pupelių

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus kalakutienos sultinio

  • 400 g konservuotų pomidorų 

  • DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1–2 šaukštų RAMBYNO lydyto sūrelio su žolelėmis

  • Keleto DŽIUGAS traškių sūrio rutuliukų


  1. Morkas supjaustykite griežinėliais, salierus – panašaus dydžio gabaliukais. 

  2. Bulves pjaustykite didesniais kubeliais, susmulkinkite svogūną ir česnaką.

  3. Supjaustykite SPILVA keptas paprikas. 

  4. Įpjaukite KITCHEN ME antienos filė odelę ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. 

  5. Iškepusią antieną pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais. 

  6. Baikite kepti įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 12–15 min. (priklauso nuo to, kokio kepimo mėsą mėgstate). 

  7. Į keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, suberkite pjaustytas daržoves. Įdėkite rozmarino šakeles, pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. Kepinkite. 

  8. Sudėkite pjaustytas paprikas, konservuotas pupeles. Maišydami kaitinkite.

  9. Į puodą supilkite SUKČIUS natūralų kalakutienos sultinį, suberkite kepintas daržoves, sudėkite konservuotus pomidorus, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, RAMBYNO lydytą sūrelį su žolelėmis. Virkite.  

  10. Keptą antieną pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais.

  11. Į lėkštę pilkite sriubos ir dėliokite keptos mėsos gabaliukus. 

  12. Papuoškite salierų lapeliais, pagardinkite pipirais ir smulkintais DŽIUGAS traškiais sūrio rutuliukais. 


 

Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page