top of page

Puodelis arbatos – lyg pokalbis su savimi

Šiandien turbūt sunku įsivaizduoti, kad kažkada pasaulis arbatos negėrė. Kuo gi jis mėgavosi ilsėdamasis, mąstydamas, mėgindamas įsiklausyti į save, rasti svarbius atsakymus?

Jeigu tikėtume legenda, atokvėpio minutę žmogus mėgavosi karšto vandens puodeliu. Iki tos lemtingos dienos, kai į puodelį – visiškai atsitiktinai – įkritęs vėjo neštas arbatmedžio lapelis suteikė vandeniui ypatingą spalvą bei aromatą.


arbata, kaip išsirinkti arbatą

Šventi ritualai

Puodelis arbatos padeda ne tik sušilti (fiziškai ir emociškai), bet ir atgauti pusiausvyrą, „susirinkti“ save, kai pasijuntame „išsibarstę“, pažadinti energiją, kai jaučiamės pavargę. Jis yra pretekstas stabtelėti, kad atidžiau ir ramiau pažvelgtume į savo aplinką, vidų, pajustume, kaip jaučiamės ir jau tada nuspręstume, kur link judėti toliau. Daugeliui mūsų atsigerti arbatos yra šventas ritualas. „Šventas“ – tai būtinas, kasdien pasikartojantis ir nekeičiamas. Juk net į svečius užsukusiam svečiui pirmiausia siūlome arbatos: kad sušiltų, atsipalaiduotų, „įsipatogintų“.


Atrasti save

Tiesa, svečio visad paklausiame: juodos, žalios, vaisinės? Nes tik mėgstamas gėrimas gali suteikti nuraminti protą ir širdį.

Arbatos prekės ženklas Greenfield bene pirmasis pasaulyje prakalbo apie neišsenkančią arbatos rūšių įvairovę ir pasiūlė rinkai itin platų asortimentą – kad patinkantį skonį atrastų net patys išrankiausieji.

Greenfield kolekcijoje – aukščiausios kokybės retos rūšinės arbatos iš Šri Lankos, Indijos, Kinijos, Kenijos, taip pat arbatos su natūraliais priedais, prieskoniais, vaistažolinės, vaisinės ir uoginės. Kad ir kokią arbatą esate pamėgę – juodą, žalią, japonišką olong ar vaisinę, kultinių arbatų kolekcijoje savąją tikrai atrasite. O gal norėsis atrasti naujų potyrių ragaujant vis kitą skonį, atrandant vis naują poskonį? Galite surengti arbatų degustavimo vakarėlį – tai naujas ir, beje, labai pozityvus šių dienų trendas. Susikurkite nuotaiką, kokios norite.


arbatos laukai
Unsplash.com nuotr.

Harmonija

Mažai kas veikia mus taip harmoningai, kaip žmogaus rankos nepaliesta gamta. Ji ramina ir tonizuoja, gamtoje ir pailsime, ir įsikvepiame naujiems iššūkiams. Greenfield stengiasi, kad kiekviename arbatos puodelyje, jos tobulai subalansuotame skonyje, tilptų visos šios gamtos dovanos, o klasikinių aukščiausios rūšies arbatos ar arbatų derinių skoniai bei aromatai sukurtų aplinką, kurioje geriausiai girdėtume save.

Tobula arbata geriančiajam skleidžiasi puokšte įvairiausių skonių, ir poskonių, spalvų tonų ir pustonių. Jos aromatas yra labai elegantiškas, bet kartu ir ekspresyvus. Toks skonis – kokybiškai užaugintų, rūpestingai surinktų arbatos lapelių rezultatas.


Rimti argumentai

2003 metais sukurtas prekės ženklas „Greenfield“ susirinko kone viso pasaulio simpatijas (kokybiška arbata lepina net 27 pasaulio šalis!), nes pasiūlė geriausias, aukščiausios klasės arbatos kolekcijas iš labiausiai vertinamų arbatos plantacijų.

Tai pasaulinio lygio prekės ženklas, kuris virtuoziškai derina laikui nepavaldžias gamtos dovanas su technikos naujovėmis. Kaip tik šis ženklas arbatos mėgėjų dar didesniam malonumui sukūrė piramidės formos arbatos maišelius ir aliuminiu dengtas pakuotes, kurios itin gerai saugo unikalias skonio ir aromato savybes.


arbatos ritualai
Unsplash.com nuotr.

Mėgstamiausia

Tai, kokią arbatą mėgstame labiausiai, priklauso nuo daugybės veiksnių: kokią ir kokios arbatos gėrimo tradiciją paveldėjome, kokį gyvenimo būdą gyvename, kokio charakterio bei temperamento esame ir t.t.

Nuo 2013 m arbatos rinkoje tvirtas pozicijas užėmusi kompanija Greenfield visiems, užsukusiems į jos internetinius namus - svetainę https://greenfieldtea.co.uk/en/, siūlo smagią pramogą: atsakyti į pateiktus klausimus pasirenkant širdžiai mieliausius paveikslėlius, o pasirinkimus apdorojusi sistema išrenka jums labiausiai tinkančią arbatą iš gausaus „Greenfield“ asortimento. Įdomu, ar realybė sutaps su žaidimo rekomendacijomis?


Susikurkite harmoningesnę šiandieną – mėgaukitės arbata ir ritualais!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page