Greitai ir lengvai pagaminamas gaivus desertas, kuris visada maloniai nustebina.
6-8 asm.
Želė arbūze pagaminti reikia:
1 vid. arbūzo
500 g mėgstamų uogų (šilauogių, mėlynių, braškių)
2 vnt Prosecco putojančio vyno buteliukų
3 pakelių braškių ar vyšnių želės
1 tarkuotos citrinos žievelės
Nupjaukite viršutinę arbūzo dalį ir su šaukštu išskobkite jo vidų. Arbūzo gabaliukus galite suvalgyti, o į vidų suberkite uogas.
Pakaitinkite putojantį vyną, bet neužvirkite. Suberkite braškių ar vyšnių želės miltelius ir maišykite, kol jie ištirps. Nuimkite nuo ugnies, suberkite citrinos žievelę ir masę atvėsinkite tiek, kad nebūtų karšta. Tada supilkite į arbūzą.
Arbūzą pastatykite šaldytuve ir šaldykite per naktį. Ryte supjaustykite skiltelėmis ir ragaukite.
Gardžių atradimų.