top of page

Požarskio maltiniai


Požarskio maltiniai, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 35 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Zzz 24 val.


Reikia:

  • 300 g vištienos filė

  • 300 g vištienos kulšelių be kaulo

  • 100 g sviesto

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 2 batono riekelės be plutelės

  • 150 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • Džiūvėsėlių (apvolioti)

  • Aliejaus ir sviesto mišinio (kepti)

1. 80 g sviesto įdėkite į šaldiklį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos 20 g sviesto, kol taps auksinės spalvos. Mėsą sukapokite peiliu, kepintus svogūnus – taip pat, arba sumalkite mėsmale.

2. Batoną užmerkite piene, išmaišykite kartu su mėsa ir svogūnais. Pasūdykite. Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite. Greitai išmaišykite faršą ir dėkite jį nakčiai į šaldytuvą.

3. Suformuokite maltinius, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejaus bei sviesto mišinyje. Baikite kepti orkaitėje – apie 20 min. iki 170 °C.

Naujausi įrašai

bottom of page