top of page

Pomidorų kišas (Receptas)

Nors pomidorų kišas nėra salotos, bet spalvingas, ryškus, įkveoiantis, sotus ir gaiviai kvepiantis.

pomiodrų kišas_Alfo receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 30 min.

Kepimas 60 min.

Orkaitės t-ra 190 °C /160 °C


Pomidorų kišui pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 200 g miltų

  • 100 g sviesto

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 50 ml šalto vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

Įdarui:

  • 250 g riebios grietinės

  • 2 kiaušinių

  • 200 g natūralaus jogurto

  • 100 g prancūziško batono arba čiabatos džiūvėsėlių kubelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 400 g įvairių pomidorų

  • 1 šaukšto aguonų, saujelės žaliųjų alyvuogių, bazilikų (patiekti)

  1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu arba susmulkinkite smulkintuvu kartu su druska ir miltais. Suberkite sūrį ir Provanso žoleles. Supilkite vandenį ir greitai užminkykite tešlą. Jei reikia, galite dar įpilti vandens – pilkite po šaukštą.

  2. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.

  3. Iškočiokite ir tešla išklokite formą tartoms. Šonus palyginkite peiliu ir tankiai subadykite šakute tešlą ant formos dugno. Ant tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite sausų pupelių arba kitokio kepimo balasto.

  4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., išimkite, nuimkite kepimo balastą. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C.

  5. Sumaišykite grietinę, kiaušinius ir jogurtą, įberkite druskos. Supilkite tartos pagrindą, sudėkite džiūvėsėlių kubelius ir ant jų – pomidorus. Užberkite aguonų.

  6. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 30–40 min., kol įdaras sutvirtės. Išimkite, užberkite žaliųjų alyvuogių, baziliko lapelių ir patiekite.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page