Jaukus užkandis – vyšninių pomidorų, šviežių bazilikų ir kietojo sūrio kišas (receptas)

Nesaldus, todėl tobulai tinkantis užkandžiams, prancūziškos kilmės pyragas su pomidorais, bazilikais ir kietuoju sūriu ant stalo ilgai nestovės.

O tą, kuris jį gamins, džiugins ne tik skanus kvapas iš orkaitės, bet ir greitas kišo paruošimas.


nesaldus pyragas, kišas su pomidorais, vmg receptas
VMG nuotr.

4 porcijoms


Kišui pagaminti reikia:

  • 125 g sluoksniuotos tešlos

  • 6 kiaušinių

  • 100 ml grietinėlės

  • 200 g vyšninių pomidorų

  • 100 g kietojo sūrio

  • žiupsnelio šviežių bazilikų

  • druskos, pipirų


1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Kepimo formą išklokite tešla ir dėkite kepti. Kepkite apie 10 min. 2. Kiaušinius gerai suplakite su druska, pipirais ir grietinėle.

3. Ant iškeptos tešlos suberkite pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, užpilkite kiaušinių plakinį ir dėkite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min.

4. Iškepusį pyragą pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais bazilikais.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg