
2 asm.
Gaminimas 20 min.
Zzz 2 val.
Reikia:
50 g juodojo šokolado (su bent 60 % kakavos)
60 ml akvafabos
1 šaukštelio citrinos sulčių
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
Žiupsnelio cinamono
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto miltelinio cukraus
Papuošti:
2 šaukštų rūgščių uogų uogienės
1. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai maišydami ištirpinkite dubenėlyje,
įstatytame į karštą, bet ne verdantį vandenį.
2. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto, įberkite cinamono bei druskos ir plakite dar minutę. Į putas įberkite šaukštą miltelinio cukraus ir dar paplakite.
3. Į paruoštas putas atsargiai įmaišykite tirpintą šokoladą. Gerai išmaišytą masę supilkite į desertui skirtus indelius, kuriuose patieksite putėsius, ir įdėkite juos bent kelioms valandoms į šaldytuvą.
4. Patiekdami putėsius jų viršų papuoškite rūgščių uogų uogiene.
Skanaus!