top of page

Patiekalas transformeris: karštas arba šaltas granolos tinginys (Receptas)


Mėgstate desertus, bet norisi sveikesnių ir greitesnių jų versijų? Alfas parodys, kaip pasigaminti išskirtinį tinginį net dviem būdais ir taupyti savo laiką virtuvėje.


naminis tinginys_Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Naminiam karštam arba šaltam tinginiui paruošti reikia:

  • 100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 385 g sutirštinto saldinto pieno

  • 2 bananų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 330 g DOBILO pusriebės varškės

  • 300 g PAULUNS granolos su avietėmis ir braškėmis

  • 100 g aviečių

  • 200 g braškių

  • Valgomų žiedlapių ir lapelių (papuošimui)

1. Į didesnį puodą dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, supilkite sutirštintą pieną ir

dėkite ant viryklės, kaitinkite ant mažos kaitros, kol sviestas išsilydys.

2. Bananus nulupkite ir supjaustykite smulkiai. Galite pakapoti, kad masė panašėtų į kremą.

Berkite tarkuotos citrinos žievelės.

3. Nuimkite puodą nuo ugnies, sudėkite bananų masę, DOBILO pusriebę varškę, PAULUNS

granolą su avietėmis ir braškėmis. Viską išmaišykite.

4. Karštam desertui: į stiklinę dėkite pjaustytų aviečių ir braškių, ant viršaus – tinginio masę.

Papuoškite uogų gabaliukais bei valgomais žiedlapiais.

5. Šaltam tinginiui: į formą dėkite dalį deserto masės, gabalėliais pjaustytas uogas, uždenkite

tinginio mase ir taip sluoksniuokite, kol užsipildys forma. Paskirstykite ir šie tiek suplokite, kad

neliktų oro tarpų. Dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant papuoškite uogomis

ir lapeliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page