Mėgstate desertus, bet norisi sveikesnių ir greitesnių jų versijų? Alfas parodys, kaip pasigaminti išskirtinį tinginį net dviem būdais ir taupyti savo laiką virtuvėje.
Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Naminiam karštam arba šaltam tinginiui paruošti reikia:
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
385 g sutirštinto saldinto pieno
2 bananų
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
330 g DOBILO pusriebės varškės
300 g PAULUNS granolos su avietėmis ir braškėmis
100 g aviečių
200 g braškių
Valgomų žiedlapių ir lapelių (papuošimui)
1. Į didesnį puodą dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, supilkite sutirštintą pieną ir
dėkite ant viryklės, kaitinkite ant mažos kaitros, kol sviestas išsilydys.
2. Bananus nulupkite ir supjaustykite smulkiai. Galite pakapoti, kad masė panašėtų į kremą.
Berkite tarkuotos citrinos žievelės.
3. Nuimkite puodą nuo ugnies, sudėkite bananų masę, DOBILO pusriebę varškę, PAULUNS
granolą su avietėmis ir braškėmis. Viską išmaišykite.
4. Karštam desertui: į stiklinę dėkite pjaustytų aviečių ir braškių, ant viršaus – tinginio masę.
Papuoškite uogų gabaliukais bei valgomais žiedlapiais.
5. Šaltam tinginiui: į formą dėkite dalį deserto masės, gabalėliais pjaustytas uogas, uždenkite
tinginio mase ir taip sluoksniuokite, kol užsipildys forma. Paskirstykite ir šie tiek suplokite, kad
neliktų oro tarpų. Dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant papuoškite uogomis
ir lapeliais.
Gardžių atradimų.