Alfas Atsakingai. Patiekalas transformeris: sluoksniuotis arba pusryčių desertas (Receptas)

Alfas atskleis, kaip šviežias braškes panaudoti dviem skirtingais būdais: iš tų pačių ingredientų pasigaminti arba skanius pusryčius, arba ypatingą desertą pietums.


patiekalas transformeris, receptas, granola su braškėmis
VMG nuotr.

Laidą #AlfasAtsakingai žiūrėkite čia


Šviežių braškių pusryčių desertui pagaminti reikia:

  • 200 g šviežių braškių

  • 200 g ŽEMAITIJOS PIENO liesos varškės

  • 4–5 šaukštų DOBILAS natūralaus jogurto

  • 1 šaukštelio TAYLOR & COLLEDGE ekologiško vanilės ekstrakto

  • 3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais

1. Braškėms nupjaukite kotelius ir supjaustykite jas vidutiniais gabaliukais.

2. Varškę, jogurtą ir vanilės ekstraktą sutrinkite virtuviniu trintuvu.

3. Į dubenį suberkite javainius, dėkite kelis šaukštus varškės kremo ir pjaustytas braškes.


 

Sluoksniuočiui su keptomis braškėmis pagaminti reikia:

  • 200 g šviežių braškių

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto TAYLOR & COLLEDGE ekologiško vanilės ekstrakto

  • Keleto gabaliukų citrinos žievelės

  • 3–4 šaukštų PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais

1. Braškėms nupjaukite kotelius ir perpjaukite per pusę. Dėkite į kepimo formą.

2. Ant braškių pilkite medų ir vanilės ekstraktą, dėkite citrinos žievelę (jos galite ir įtarkuoti).

3. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. 10–15 min.

4. Į dubenį suberkite javainius, dėkite kelis šaukštus varškės kremo ir apkeptas braškes bei pilkite likusio formoje sirupo.


Patiekalai patiekti iittala induose