top of page

Pankolių ir obuolių karpačas (Receptas)

Kas tas pankolis? Pasigaminkite pankolių ir obuolių karpačą pagal Alfo receptą ir pankolis taps jūsų valgiaraščio dalimi. Gaivus, ypatingo skonio užkandis gali pakeisti mėgstamas salotas, paįvairinti vakarėlio meniu ir pan.

pankolių ir obuolių karpačas_ karpačo receptas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #Alfovila žiūrėti galima čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

Pankolių ir obuolių karpačui pagaminti reikia:

  • 1 pankolio

  • 1 svogūno

  • 1 obuolio

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 2–3 šaukštų itin gryno alyvuogių aliejaus

  • ½ citrinos

  • Keleto ančiuvių

  • Keleto lapelių mėgstamų prieskoninių žolelių

  • AGOTOS duonos „45 % sėklų“ (patiekti)

  • 30 g parmezano sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. GRAEF pjaustykle (plonais griežinėliais) supjaustykite pankolį, svogūną ir obuolį.

2. Pjaustytas daržoves išmaišykite dubenyje ir dėkite į lėkštę, berkite KOTANYI juodųjų pipirų,

pilkite alyvuogių aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite sulčių.

3. Dėkite ančiuvius ir palaikykite kelias minutes. Papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis

žolelėmis.

4. Skanaukite kartu su AGOTOS duona „45 % sėklų“ ir užtarkuokite parmezano sūrio, galite

užberti KOTANYI druskos.


PATARIMAI:

1. Į šį karpačą puikiai tiktų įpjaustyti ridikėlių.

2. Jei mėgstate grybus, galite įdėti pievagrybių.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page