top of page

Orkaitėje kepti triušienos kukuliai su keptais moliūgais ir žiediniais kopūstais (Receptas)

Kepenėlių patiekalų dažnai neįmanoma įsiūlyti net suaugusiajam, o ką jau kalbėti apie vaikus. Padėti gali sena mamų išmintis. Tiesiog padarykite taip, kad kepenėlės taptų nematomos. Nematomomis paverskite ir daržoves. Išbandykite triušienos kepenėlių kukulių receptą-triuką!


triušienos kepenėlių kukuliai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.


5 - 6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Triušienos kukuliams pagaminti reikia:

  • ½ poro baltosios dalies

  • 1 saliero lapkočio

  • 20 g sviesto

  • 250 g šviežių triušių kepenėlių

  • 250 g šviežios smulkintos triušienos

  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto sutrintų avižinių dribsnių

  • Garnyrui:

  • Nekepintų grikių košės

  • Keptų moliūgų

  • Žiedinio kopūsto

1. Supjaustykite porą ir saliero lapkotį, viską trumpai apkepkite svieste labai mažoje kaitroje. Sutrinkite trintuvu.

2. Aštriu peiliu supjaustykite šviežias triušių kepenėles, sumaišykite jas su šviežia smulkinta triušiena, įberkite raudonėlio, druskos. Sukrėskite kepintas daržoves ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite kukuliukus.

3. Sudėkite juos į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, įpilkite 100-150 ml vandens priklausomai nuo skardelės dydžio ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

4. Kukulius užmaukite ant iešmelių, patiekite su grikiais, moliūgais ir žiediniais kopūstais.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page