top of page

Orkaitėje kepti batatai – geriau nei keptos bulvės! (Receptas)

  • prieš 7 valandas
  • 1 min. skaitymo

Vienos skardos patiekalas, kurį galima patiekti kaip savarankišką patiekalą, o galima ir kaip garnyrą prie kepsnio. Greitai ir paprastai pagaminamas, jaukus ir šildantis, be to, dovanojantis atradimo jausmą: juk kitoks nei keptos bulvės! Žolelių aliejus suteikia gaivos ir pikantiškumo.


kepti batatai, VMG receptai
VMGnuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35–40 min.


Keptiems batatams paruošti reikia:

  • 800 g nedidelių batatų

  • Aliejaus

  • Druskos

  • 1 šaukštelio raudonosios saldžios paprikos

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • 200 g jogurto patiekti

  • 50 ml žolelių aliejaus

  • Įvairių žolelių arba susmulkintų brokolio žiedų arba smulkintų kopūstinių kotelių (pabarstyti)


  1. Kruopščiai nuplaukite batatus. Supjaustykite juos skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite prieskonius ir druską, pašlakstykite aliejumi. Sumaišykite. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 35 min. arba kol batatai iškeps.

  2. Patiekite su jogurtu, pašlakstykite žolelių aliejumi ir pabarstykite pasirinktais pabarstais.



Gardžių atradimų.


bottom of page