Orkaitėje kepti batatai – geriau nei keptos bulvės! (Receptas)
- prieš 7 valandas
- 1 min. skaitymo
Vienos skardos patiekalas, kurį galima patiekti kaip savarankišką patiekalą, o galima ir kaip garnyrą prie kepsnio. Greitai ir paprastai pagaminamas, jaukus ir šildantis, be to, dovanojantis atradimo jausmą: juk kitoks nei keptos bulvės! Žolelių aliejus suteikia gaivos ir pikantiškumo.

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 35–40 min.
Keptiems batatams paruošti reikia:
800 g nedidelių batatų
Aliejaus
Druskos
1 šaukštelio raudonosios saldžios paprikos
1 šaukštelio rūkytos paprikos
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio aitriosios paprikos
200 g jogurto patiekti
50 ml žolelių aliejaus
Įvairių žolelių arba susmulkintų brokolio žiedų arba smulkintų kopūstinių kotelių (pabarstyti)
Kruopščiai nuplaukite batatus. Supjaustykite juos skiltelėmis, sudėkite į dubenį, suberkite prieskonius ir druską, pašlakstykite aliejumi. Sumaišykite. Sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 35 min. arba kol batatai iškeps.
Patiekite su jogurtu, pašlakstykite žolelių aliejumi ir pabarstykite pasirinktais pabarstais.
Gardžių atradimų.