top of page

Batatų tartaletė (Receptas)

Batatai nėra labai dažna daržovė mūsų virtuvėse, o pyragai iš batatų – išvis retenybė. Nustebinkite ir save, ir savo svečius. Labai aromatingas, gilaus ir ryškaus skonio pyragas, kurį ant vaišių stalo galima dėti net ir vietoje torto.

batatų tartaletė_Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Batatų tartaletei pagaminti reikia:

Įdarui:

  • 700 g batatų

  • 1 šaukšto romo

  • 2 kiaušinių

  • 100 g rudojo cukraus

  • 2 šaukštų kokosų pieno

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 30 g kambario temperatūros sviesto

  • 1 apelsino tarkuotos žievelės žiupsnelio cinamono žiupsnelio malto muskato žiupsnelio druskos

Pagrindui:

  • 180 g kvietinių miltų žiupsnelio druskos žiupsnelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio rudojo cukraus

  • 110 g šalto sviesto

  • 2 šaukštų romo

  • 3 šaukštų labai šalto vandens

Riešutų sluoksniui:

  • 280 g karijų arba graikinių riešutų

  • kelių šaukštų cukraus


1. Paruoškite pagrindą: maisto smulkintuvu arba pirštais sumaišykite miltus su druska, cukrumi ir aitriąja paprika. Sudėkite gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą, supilkite vandenį bei romą ir išminkykite iki vientisos masės. Suformuokite rutulį ir suvynioję į maistinę plėvelę dėkite tešlą į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Atšaldytą tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo formoje (24–30 cm skersmens). Tešlą subadykite šakute, užklokite kepimo popieriaus lapu ir užbėrę kelias saujas sunkesnių pupelių (kad nekiltų tešla) kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuomet nuimkite popierių su pupelėmis ir leiskite tešlai atvėsti.

3. Batatus su lupenomis išvirkite arba iškepkite orkaitėje, kol taps minkšti. Nulupkite ir atvėsinkite. Tuomet sutrinkite su likusiais įdaro ingredientais.

4. Ant paruošto pyrago pagrindo išdėliokite pusę riešutų ir sudėkite įdarą.

5. Ant pyrago viršaus išdėliokite likusius riešutus ir apibarstykite cukrumi.

6. Kepkite dar apie 45 minutes.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page