Patarimas, kaip patiems pasigaminti žolelių aliejaus, labai aktualus šviežių žolelių sezonu, nes tai yra būdas išgelbėti jas, kad nesudžiūtų, nesupūtų ir nebūtų išmestos.
Tačiau jeigu nusipirkote per didelį ryšelį krapų ar petražolių, likutį sunaudoti pagal šį receptą yra labai tausus sprendimas.
Gaminimo laikas: 15–20 min.
Porcijų skaičius: 500 ml
Lengvas receptas
Naminiam žolelių aliejui pagaminti reikia:
250 g šviežių žolelių (krapai, petražolės, bazilikas)
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
50 ml alyvuogių aliejaus
50 g garstyčių
50 g citrinos sulčių
3 vnt. marinuotų uoginių paprikų SPILVA
Druskos
Pipirų
Visus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
PATARIMAI:
Padažas tinka ne tik gardinti salotas, bet ir makaronus, troškinius ar sumuštinius.
Šaldytuve padažas gali išsilaikyti 14 dienų.
Galite įdėti truputėlį čili pipiro, jeigu norite, kad padažas būtų aštresnis.
Video receptas:
Skanaus!
Bình luận