![Orkaitėje keptos salotos su feta, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_a53c3c25b30848bdb331e71fd9cb93c6~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_74,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_a53c3c25b30848bdb331e71fd9cb93c6~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
2 didelių romaninių salotų gūžių
200 g fetos
Užpilui:
2 šaukštų medaus
2 šaukštų garstyčių
50 ml balzaminio acto
100 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
Sviesto (formai patepti)
1. Salotų gūžes perpjaukite pusiau, sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.
2. Sumaišykite visus produktus, skirtus užpilui, ir užpilkite ant salotų. Šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie 20 min.
3. Pabaigoje sudėkite patrupintą fetą ir dar palaikykite 1–2 min. orkaitėje, kad feta taptų minkštesnė.