top of page

Originaliai paruošiama pasta su kopūstais ir šonine (Receptas)

Makaronai su vištiena, makaronai su lašiša, o šiame recepte makaronai derinami su kopūstu. Netikite, kad dera? O pyragėlius su kopūstais mėgstate?

Pasitikėkite Alfo skoniu ir receptu, kuriam tinka bet kuris jūsų mėgstamas kopūstas (venkite tik mėlynojo, nes nudažys visą patiekalą). Tad jeigu manote, kad makaronų patiekalu nustebinti neįmanoma, gaminkite šią originalią pastą.


makaronų patiekalai_pastos receptas)_makaronai su šonine_makaronai su kopūstais_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Pastai su kopūstais ir šonine paruošti reikia:

  • 300 g kopūsto

  • ½ didelės morkos

  • 1 vidutinio svogūno

  • 6 šaukštų aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų

  • ½ šaukštelio KOTANYI kalendros

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio kubelio

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 200 g MALSENA kietagrūdžių kviečių ilgųjų makaronų „Linguine“

  • 100 g karšto arba šalto rūkymo šoninės

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 stiklinės baltojo sauso nealkoholinio vyno

  • 1 saujos petražolių

  • 1–2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

  • URTĖS kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Susmulkinkite kopūstą, jį sumaigykite rankomis, kad kopūstas išskirtų sultis ir greičiau iškeptų. Morką sutarkuokite. Supjaustykite svogūną vidutinio dydžio gabaliukais.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejų, sudėkite svogūnus, kai jie šiek tiek suminkštės, dėkite kopūstus ir morkas. Suberkite KOTANYI kmynus, kalendrą, dėkite NATUR COMPAGNIE ekologišką

daržovių sultinio kubelį. Viską troškinkite, kai kopūstai šiek tiek karamelizuosis, pilkite TICHĖ

natūralaus mineralinio vandens, išmaišykite ir kaitinkite.

3. Sudėkite makaronus į ZYLE puodą su vandeniu, berkite KOTANYI druskos ir virkite tiek

minučių, kiek parašyta ant pakuotės.

4. Šoninę supjaustykite pailgomis juostelėmis arba kubeliais. Susmulkinkite česnaką.

5. Į kitą keptuvę suberkite šoninę, apkepinkite ją. Berkite česnaką ir išjunkite kaitrą, viską

išmaišykite.

6. Į kopūstų keptuvę pilkite ½ stiklinės baltojo nealkoholinio vyno, išmaišykite ir kaitinkite. Kai

vynas nugaruos, pilkite likusią stiklinę vyno, sumažinkite kaitrą ir vėl troškinkite.

7. Apkepusią šoninę su česnakais suberkite į troškinamus kopūstus, išmaišykite ir nedidelėje

kaitroje pakaitinkite.

8. Petražoles susmulkinkite ir berkite ant kopūstų. Išmaišykite.

9. Kopūstus išmaišykite su makaronais. Serviruokite dubenėliuose ir užberkite parmezano sūrio.

10. Patiekite su URTĖS kvietine duona su moliūgų sėklomis. Labai skanu su ja pabaigti patiekalą, išdažant paskutinius padažo likučius.


PATARIMAI:

1. Apkepinti kopūstą galite inde, kuriame jums patogiau. Galite naudoti ir puodą, ir keptuvę.

2. Nealkoholinį vyną galite keisti: paprastu vynu, sidru, sultiniu, raudonu vynu (tačiau jis gali

suteikti nelabai gražią spalvą).


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page