Gardusis įvairių rūšių kopūstų apkepas (Receptas)

Nežinote, ką skanaus nuveikti su žiediniu kopūstu? Ar briuseliniais kopūstais? Kepkite apkepą: greitai pagaminamas, orkaitėje kepamas ir skaniai suvalgomas. Patiekalas be priekaištų!


įvairių kopūstų apkeptas, VMGonline
VMG nuotr.

Apkepui pagaminti reikia:

  • 1 brokolio

  • 1 vid. dydžio žiedinio kopūsto

  • 200 g briuselinių kopūstų

  • 3–4 saulėje džiovintų pomidorų puselių

  • 1 šaukštelio druskos

  • Sviesto (formai patepti)

  • Džiūvėsėlių (formai pabarstyti)

Padažui:

  • 50 g sviesto

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 šaukšto miltų

  • 0,5 l pieno

  • 2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukšto krienų

  • 100 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelis druskos


1. Paruoškite kepimo formą. Patepkite ją sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.

2. Užvirinkite vandenį, pasūdykite ir į jį sudėkite suskirstytus žiedynais brokolius ir žiedinius, taip pat – nuvalytus briuselinius kopūstus.

3. Virkite 3 min., po to nukoškite. Sumaišykite su pjaustytais džiovintais pomidorais.

4. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite svieste 2–3 min., po to suberkite miltus ir išmaišykite. Plona srovele nuolat maišydami supilkite pieną, įmaišykite garstyčias, krienus ir įberkite druskos. Užvirinkite nustatę mažą kaitrą. Nukaiskite ir suberkite sūrį, labai gerai išmaišykite.

5. Sudėkite daržoves į pateptą sviestu formą, užpilkite padažu.

6. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.


Skanaus!