Šis patiekalas tiks bet kuria proga. Čiabatos užkandis su varške, feta, pomidorais, česnakais, kurį pagaminti gali ne tik vyras savo mylimajai, bet ir draugė kitai draugei ar dukra mamai.
Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 25 min.
Užkandžiui su čiabata, varške, feta ir pomidorais pagaminti reikia:
150 g varškės sūrio
150 g fetos sūrio
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
5–6 skiltelių česnako
150 g SPILVA keptų marinuotų paprikų
70 g saulėje džiovintų pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1 kepalo pailgos čiabatos
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 saujelės petražolių lapelių
1 saujelės bazilikų lapelių
1. Varškės ir fetos sūrį supjaustykite kubeliais.
2. Į kepimo indą įpilkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite pjaustytą sūrį. Ant viršaus dėkite vyšninius pomidorus.
3. 4–5 česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kepimo indą.
4. SPILVA keptas marinuotas paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą.
5. Viską pagardinkite KOTANYI Provanso žolelių mišiniu, druska ir pipirais.
6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15–20 min.
7. Duoną pjaukite išilgai per pusę. Patepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu ir kepkite ant ZYLE grilio apie 2–3 min. Ant duonos sudėkite keptą sūrį ir daržoves.
8. Viską pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska, tarkuota citrinos žievele, papuoškite petražolių ir bazilikų lapeliais.
Skanaus.