top of page

Nuostabus užkandis ne tik Kovo 8-osios proga (Receptas)

Šis patiekalas tiks bet kuria proga. Čiabatos užkandis su varške, feta, pomidorais, česnakais, kurį pagaminti gali ne tik vyras savo mylimajai, bet ir draugė kitai draugei ar dukra mamai.


Užkandinė duonelė su feta ir pomidorais_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

2 asm.

Gaminimo laikas: apie 25 min.


Užkandžiui su čiabata, varške, feta ir pomidorais pagaminti reikia:

  • 150 g varškės sūrio

  • 150 g fetos sūrio

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 200 g vyšninių pomidorų su šakelėmis

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 150 g SPILVA keptų marinuotų paprikų

  • 70 g saulėje džiovintų pomidorų

  • Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 1 kepalo pailgos čiabatos

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 saujelės petražolių lapelių

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

1. Varškės ir fetos sūrį supjaustykite kubeliais.

2. Į kepimo indą įpilkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite pjaustytą sūrį. Ant viršaus dėkite vyšninius pomidorus.

3. 4–5 česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kepimo indą.

4. SPILVA keptas marinuotas paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą.

5. Viską pagardinkite KOTANYI Provanso žolelių mišiniu, druska ir pipirais.

6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15–20 min.

7. Duoną pjaukite išilgai per pusę. Patepkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu ir kepkite ant ZYLE grilio apie 2–3 min. Ant duonos sudėkite keptą sūrį ir daržoves.

8. Viską pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska, tarkuota citrinos žievele, papuoškite petražolių ir bazilikų lapeliais.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page