Fokačija su pomidorais ir vynuogėmis (Receptas)

Itališka fokačija (focaccia) kepama nuo senovės Romos laikų. Išbandykite šios plokščios mielinės tešlos duonelės, pagardintos pomidorais ir vynuogėmis, receptą.

fokačija su pomidorais, itališka duonelė, receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 40 min. + laikas tešlos kildinimui


Fokačijai su pomidorais pagaminti reikia:

10 g šviežių mielių

200 ml šilto vandens

1 šaukštelio cukraus

350 g miltų

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 kekės vynuogių

1 šakelės kokteilinių pomidoriukų

1 šaukštelio rupios jūros druskos

Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

1 šakelės rozmarino


1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys putos.

2. Suberkite miltus ir supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils. Padalykite į 2–3 dalis.

3. Vieną tešlos gabalą rankomis ištempkite į lakštą. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes. Ant viršaus išdėliokite vynuoges ir pomidorus, lengvai juos įspausdami į tešlą. Pabarstykite druska ir pašlakstykite aliejumi.

4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos ir taps traški. Tuo tarpu iškočiokite tešlą kitai fokačijai ir ant jos išdėliokite įdarą. Lygiai taip pat iškepkite likusias fokačijas.

5. Iškepusias fokačijas pabarstykite smulkintais rozmarinais.


Skanaus!

Naujausi įrašai