Jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai išbandykite Alfo rekomenduojamą jūros gėrybių užkandį su krevetėmis ir aštuonkoju. Patiekalas, kuris tiks ne tik Naujų metų išvakarėse. Skanu valgyti visiems iš vieno indo.
2 asm.
Karštam jūros gėrybių užkandžiui pagaminti reikia;
1 vidutinio svogūno
2–3 česnako skiltelių
3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų
400 g MUTTI konservuotų pomidorų
1 šaukšto DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“
150 g šviežių krevečių
150 g virto aštuonkojo
Keleto petražolių šakelių
½ citrinos žievelės
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos
TOSTE skrudinimo duonos „Protein“ arba MOČIUTĖS juodos duonos riekelių (patiekti)
1. Supjaustykite kubeliais svogūną ir česnaką.
2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite. Suberkite
svogūnus, apkepinkite ant nedidėlės kaitros. Kai taps permatomi, suberkite česnaką. Kai pradės kvepėti česnaku, berkite KOTANYI kalendrų ir Kajeno paprikų. Viską išmaišykite.
3. Sudėkite MUTTI konservuotus pomidorus, berkite KOTANYI pipirų ir druskos, keletą minučių
viską patroškinkite. Kai nugarinsite skysčius, dėkite DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“.
4. Padažą keptuvėje nustumkite į vieną pusę, į kitą dėkite apkepti krevetes iš abiejų pusių. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų. Ant padažo sudėkite aštuonkojo gabaliukus. Užteks keleto minučių pakaitinti. Tada viską sumaišykite ir pakaitinkite 1 min. Berkite smulkintų petražolių.
5. Patiekite apibarstę citrinos žievele. Skanaukite su TOSTE skrudinimo duona „Protein“ arba
MOČIUTĖS juoda duona (galite jas paskrudinti).
PATARIMAI:
1. Jei norite šiek tiek aštresnio skonio, galite įpilti degtinės ir ją nugarinti.
2. Jei labiau mėgstate krevetes, patiekale galite naudoti tik jas, jei – aštuonkojus, naudokite juos.
Skanaus.
コメント