top of page

Karštas jūros gėrybių užkandis raudoname padaže (Receptas)

Jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai išbandykite Alfo rekomenduojamą jūros gėrybių užkandį su krevetėmis ir aštuonkoju. Patiekalas, kuris tiks ne tik Naujų metų išvakarėse. Skanu valgyti visiems iš vieno indo.


Karštas jūros gėrybių užkandis_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


2 asm.


Karštam jūros gėrybių užkandžiui pagaminti reikia;

  • 1 vidutinio svogūno

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • 400 g MUTTI konservuotų pomidorų

  • 1 šaukšto DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“

  • 150 g šviežių krevečių

  • 150 g virto aštuonkojo

  • Keleto petražolių šakelių

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • TOSTE skrudinimo duonos „Protein“ arba MOČIUTĖS juodos duonos riekelių (patiekti)

1. Supjaustykite kubeliais svogūną ir česnaką.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite. Suberkite

svogūnus, apkepinkite ant nedidėlės kaitros. Kai taps permatomi, suberkite česnaką. Kai pradės kvepėti česnaku, berkite KOTANYI kalendrų ir Kajeno paprikų. Viską išmaišykite.

3. Sudėkite MUTTI konservuotus pomidorus, berkite KOTANYI pipirų ir druskos, keletą minučių

viską patroškinkite. Kai nugarinsite skysčius, dėkite DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“.

4. Padažą keptuvėje nustumkite į vieną pusę, į kitą dėkite apkepti krevetes iš abiejų pusių. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų. Ant padažo sudėkite aštuonkojo gabaliukus. Užteks keleto minučių pakaitinti. Tada viską sumaišykite ir pakaitinkite 1 min. Berkite smulkintų petražolių.

5. Patiekite apibarstę citrinos žievele. Skanaukite su TOSTE skrudinimo duona „Protein“ arba

MOČIUTĖS juoda duona (galite jas paskrudinti).


PATARIMAI:

1. Jei norite šiek tiek aštresnio skonio, galite įpilti degtinės ir ją nugarinti.

2. Jei labiau mėgstate krevetes, patiekale galite naudoti tik jas, jei – aštuonkojus, naudokite juos.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page