Greitai pagaminamas, ypatingo skonio užkandis su rūkyta žuvimi ir mažomis krevetėmis. Patiks svečiams ir namiškiams.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
8 užkandukams
Traškiam krevečių užkandžiui:
2 šaukštų DAUMANTŲ majonezo
½ citrinos žievelės
1 šaukštelio marinuoto imbiero
250 g karšto rūkymo menkės arba skumbrės
150 g mažų krevečių
Keleto svogūnų laiškų
Keleto laiškinių česnakų
2 AJI džiovintų jūrų dumblių lapų
60 g AJI miltų mišinio tempurai kepti
80 g vandens
1 stiklinės BORGES alyvuogių aliejaus „Extra light“
1 šaukštelio vasabio
1. Į dubenį sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės, berkite susmulkintą imbierą, žuvį, mažas krevetes (šiek tiek palikite jų papuošimui), smulkiai pjaustytus svogūnų ir česnakų laiškus. Viską išmaišykite.
2. Jūrų dumblių lapus supjaustykite kvadratėliais. Pagal instrukciją ant pakuotės paruoškite tempuros mišinį su vandeniu.
3. Į mažą puodą pilkite aliejų, kai jis įkais, dėkite jūrų dumblių lapus pamirkytus tempuros tešloje ir apkepkite. Išėmus leiskite jiems atvėsti.
4. Serviruojant ant iškepusių dumblių lapų dėkite krevečių pagardą, šiek tiek vasabio, patarkuokite citrinos žievelės, užberkite smulkintų laiškinių česnakų ir likusių krevečių.
ALFO PATARIMAI:
· Krevečių pagardą galite tiesiog tepti ant duonos ir skanauti kaip užtepėlę. Arba tepti ant tortilijos traškučių.
· Mažas krevetes galite keisti didesnėmis.
· Galite naudoti vėžių uodegėles.
Skanaus!
Comments