Traškus krevečių užkandis (Receptas)

Greitai pagaminamas, ypatingo skonio užkandis su rūkyta žuvimi ir mažomis krevetėmis. Patiks svečiams ir namiškiams.

traškus krevečių užkandis, Alfo receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


8 užkandukams


Traškiam krevečių užkandžiui:

  • 2 šaukštų DAUMANTŲ majonezo

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio marinuoto imbiero

  • 250 g karšto rūkymo menkės arba skumbrės

  • 150 g mažų krevečių

  • Keleto svogūnų laiškų

  • Keleto laiškinių česnakų

  • 2 AJI džiovintų jūrų dumblių lapų

  • 60 g AJI miltų mišinio tempurai kepti

  • 80 g vandens

  • 1 stiklinės BORGES alyvuogių aliejaus „Extra light“

  • 1 šaukštelio vasabio

1. Į dubenį sudėkite majonezą, įtarkuokite citrinos žievelės, berkite susmulkintą imbierą, žuvį, mažas krevetes (šiek tiek palikite jų papuošimui), smulkiai pjaustytus svogūnų ir česnakų laiškus. Viską išmaišykite.

2. Jūrų dumblių lapus supjaustykite kvadratėliais. Pagal instrukciją ant pakuotės paruoškite tempuros mišinį su vandeniu.

3. Į mažą puodą pilkite aliejų, kai jis įkais, dėkite jūrų dumblių lapus pamirkytus tempuros tešloje ir apkepkite. Išėmus leiskite jiems atvėsti.

4. Serviruojant ant iškepusių dumblių lapų dėkite krevečių pagardą, šiek tiek vasabio, patarkuokite citrinos žievelės, užberkite smulkintų laiškinių česnakų ir likusių krevečių.


ALFO PATARIMAI:

· Krevečių pagardą galite tiesiog tepti ant duonos ir skanauti kaip užtepėlę. Arba tepti ant tortilijos traškučių.

· Mažas krevetes galite keisti didesnėmis.

· Galite naudoti vėžių uodegėles.


Skanaus!