top of page

Nuostabi ančiukų kulšelių sriuba antrai Kalėdų dienai (Receptas)

Kai jau visko būsite prisiragavę ir manysite, kad niekas nebenustebins ir, tikėtina, niekas nebetilps, ši ančiukų kulšelių sriuba su rūgštele bus tikras atradimas ir pažadins apetitą dar kartą. Skanaus!


sriuba su ančiukų kulšelėmis antrai Kalėdų dienai_sriubos receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI


2 asm.


Ančiukų kulšelių sriubai pagaminti reikia:

  • 3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 2 LAPINO PUOTA šviežių ančiuko kulšelių

  • Keleto KOTANYI gvazdikėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • Žiupsnelio KOTANYI maltų kalendrų

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 2 vidutinių morkų

  • 250 g marinuotų burokėlių

  • 100 g raudonojo sauso vyno

  • 250 g troškintų mėlynųjų kopūstų (jei turite)

  • ½ apelsino žievelės

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 l vandens

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiškų jautienos sultinio kubelių

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į ZYLE keptuvę pilkite 2 šaukštus OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite ir

sudėkite nusausintas LAPINO PUOTA šviežias ančiuko kulšeles. Apkepkite iš abiejų pusių. Tada

nuimkite keptuvės rankeną ir dėkite kepti į orkaitę 170 °C temp. apie 40 min.

2. Grūstuvėje sugrūskite KOTANYI gvazdikėlius, Kajeno paprikas ir maltas kalendras.

3. Česnako skilteles supjaustykite vidutiniais gabaliukais, porą – smulkiau nei pusžiedžiais, morkas nuskuskite, perpjaukite pusiau išilgai ir pjaustykite griežinėliais. Morkas ir porus dėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite.

4. Kai poras pradės balti, galite sudėti paruoštus prieskonius, KOTANYI pipirų mišinį, druską.

Suberkite česnakus ir pakepinkite (tik nesudeginkite). Sudėkite burokėlius, išmaišykite, supilkite

vyną ir pakaitinkite. Sudėkite kopūstus ir kaitinkite. Galite įberti pipirų. Kai nuimsite nuo ugnies

įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės.

5. Į puodą pilkite vandenį, užvirkite, sudėkite NATUR COMPAGNIE ekologiškus jautienos

sultinio kubelius.

6. Apkeptas daržoves suberkite į puodą su sultiniu, užvirkite. Sudėkite ančiuko šlauneles ir dar

pavirkite 10 min.


PATARIMAI:

1. Kad ši sriuba prisigertų visų skonių, prieš ją ragaujant, reikėtų dar palaikyti apie pusdienį.

2. Vietoj marinuotų burokėlių galite naudoti šviežius, bet tokiu atveju papildomai reikėtų pilti acto.

3. Sriubą galite paskaninti laurų lapais ar cinamonu.

4. Galite patiekti su grietine ar apibarstę granatų sėklomis.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page