Šviežiais krapais kvepiantį lašišos maltinį galima patiekti visaip – net ir kaip žuvies mėsainį. Geras ir gardus sprendimas ir pietums, ir vakarienei.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimas 35 min.
Lašišos maltiniams paruošti reikia:
500 g lašišos filė
2 kiaušinių
1 mažo svogūno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio baltųjų pipirų
Ryšelio krapų
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Aliejaus (kepti)
Padažui:
300 g islandiško jogurto
2 šaukštų smulkintų krapų
2 šaukštų kaparėlių
1 šaukšto citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
1. Sumalkite lašišos filė, įmuškite kiaušinius. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite. Krapus irgi supjaustykite. Į žuvies masę sudėkite ir svogūnus, ir krapus. Viską gerai išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, sudėkite citrinos žievelę. 2. Masė išeina gana skysta, dėkite ją šaukštu į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po 10 min. 3. Padažui susmulkinkite kaparėlius – arba smulkintuvu, arba sumaigykite. Sumaišykite jogurtą, krapus, kaparėlius, citrinų sultis. Jei reikia, pasūdykite. Taip pat galite į padažą įdėti smulkintų krevečių. 4. Patiekite maltinius su padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus.