top of page

Norvegiškas lašišos maltinis (Receptas)

Šviežiais krapais kvepiantį lašišos maltinį galima patiekti visaip – net ir kaip žuvies mėsainį. Geras ir gardus sprendimas ir pietums, ir vakarienei.


Norvegiškas lašišos maltinis,_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


4 asm.

Gaminimas 35 min.


Lašišos maltiniams paruošti reikia:

  • 500 g lašišos filė

  • 2 kiaušinių

  • 1 mažo svogūno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio baltųjų pipirų

  • Ryšelio krapų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 300 g islandiško jogurto

  • 2 šaukštų smulkintų krapų

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos

1. Sumalkite lašišos filė, įmuškite kiaušinius. Svogūną labai smulkiai supjaustykite arba sumalkite. Krapus irgi supjaustykite. Į žuvies masę sudėkite ir svogūnus, ir krapus. Viską gerai išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų, sudėkite citrinos žievelę. 2. Masė išeina gana skysta, dėkite ją šaukštu į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po 10 min. 3. Padažui susmulkinkite kaparėlius – arba smulkintuvu, arba sumaigykite. Sumaišykite jogurtą, krapus, kaparėlius, citrinų sultis. Jei reikia, pasūdykite. Taip pat galite į padažą įdėti smulkintų krevečių. 4. Patiekite maltinius su padažu ir mėgstamu garnyru.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page