top of page

NICOS SALOTOS SU MARINUOTOMIS BULVĖMIS, KONSERVUOTO TUNO PADAŽU IR LAŠIŠA (Receptas)

Nicos salotos yra kilusios iš Prancūzijos miesto Nicos ir gaminamos laikantis geriausių Viduržemio jūros regiono virtuvės tradicijų. Salotos tradiciškai ruošiamos iš pomidorų, kietai virtų kiaušinių, alyvuogių, ančiuvių arba tuno ir gardinamos labai kokybišku alyvuogių aliejumi. Labai spalvingos, sveikos ir spalvotos.  Paragaukite prancūziškos klasikos interpretacijos pagal Alfą. 


ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


nicos salotos_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.

 

2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Nicos salotoms pagaminti reikia:

  • 300 g virtų jaunų bulvyčių

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 200 g lašišos filė

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių su druska

  • 100 g ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • ½ šaukšto trintų garstyčių

  • 1 skardinės CALVO tuno alyvuogių aliejuje

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 2 šaukštų smulkintų krapų

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 10 g špinatų lapelių

  • 50 g apvirtų brokolių

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 5–6 kornišonų

  • 100 g ridikėlių

  • 2 virtų kiaušinių

  • Keleto kaparėlių (papuošimui)

nicos salotos_Alfo  receptas
VMG nuotr.

  1. Virtas bulves perpjaukite pusiau. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą ir dėkite bulves. Patroškinkite apie 2–3 min.

  2. Šalia dėkite lašišos filė ir pagardinkite KOTANYI aitriosios paprikos dribsniais su druska. Uždenkite dangčiu ir kepkite 6–8 min., nustatę žemą temperatūrą. 

  3. Dubenyje sumaišykite ypač gryną alyvuogių aliejų, garstyčias, CALVO tuną alyvuogių aliejuje, šaukštą raudonojo vyno acto, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir smulkintus krapus. Gerai išmaišykite.

  4. Bulvytes apibarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, apšlakstykite likusiu actu ir pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.

  5. Į lėkštę sudėkite tuno padažą, špinatų lapelius, marinuotas bulves ir apvirtus brokolius.

  6. Mėlynąjį svogūną supjaustykite griežinėliais, kornišonus – nedideliais gabalėliais, ridikėlius perpjaukite pusiau.

  7. Ant salotų dėkite pjaustytas daržoves, kiaušiniu ir šakute paplėšytą lašišą.

  8. Papuoškite kaparėliais ir viską apibarstykite druskos ir pipirų mišiniu.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page