Veganiškų cepelinų, įdarytu tofu sūriu, receptas, kurį rekomenduojame išbandyti ir visavalgiams. Meilė nuo pirmo karto!
Veganiškiems cepelinams pagaminti reikia:
7 virtų su lupena bulvių 7 nevirtų bulvių Druskos Truputį krakmolo Pakelio tofu sūrio su prieskoniais Baziliko lapelių (tinka pertražolės, krapai) Vieno saldaus svogūno Tiršto sojos jogurto
1. Nevirtas, nuskustas bulves sutarkuokite, nusunkite ir atidėkite į šalį. Palaukite, kol krakmolas atsiskirs, jį sudėkite į bulvių masę.
2. Nulupkite virtų bulvių odelę, bulves sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su nevirtomis bulvėmis. Jeigu masė kiek skysta, įdėkite dar šiek tiek krakmolo. Pagal skonį įdėkite druskos ir kitų norimų prieskonių).
3. Tofu sūrį sugnaibykite, padruskinkite (galima įpilti truputį sojos padažo) ir lengvai apkepinkite keptuvėje. Berkite pasirinktas žoleles.
4. Iš bulvių masės formuokite blynelį, į jį dėkite tofu įdarą ir formuokite apvalučius cepelinus.
5. Cepelinus virkite apie 20 min. pasūdytame vandenyje, kuriame prieš tai ištirpinote šiek tiek krakmolo (bet krakmolas nebūtinas)
6. Kol cepelinai verda, supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kepdami maišykite, kol svogūnas karamelizuosis (apie 15-20 min.).
7. Sojos jogurtą sumaišykite su dosniu žiupsniu druskos (ir kitų norimų prieskonių).
Skanaus!