Jeigu reikėtų išrinkti vaikų mėgstamiausių patiekalų TOP’ą, į jį neabejotinai patektų bulvių patiekalai ir blynai. Tačiau Nr. 1 vaikams yra žaismingas patiekalo patiekimas, kuris visada suteikia papildomo visų vaikų labai mėgstamo gero skonio!
Alfas ir Kakė Makė sugalvojo „3in1“ – labai žaismingą žemaitiškų bulvinių blynų patiekimą!
Video receptą žiūrėkite čia.
Bulviniams blynams paruošti patiekti reikia:
KAKĖ MAKĖ močiutės blynų su vištienos įdaru „Žemaitiški“
Aliejaus
Raudonos paprikos arba pomidoro
Ilgavaisio agurko
Alyvuogių
Konservuotų žirnelių
ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“ (patiekti)
Padažui:
Grietinės
Šviežių bazilikų lapelių
KAKĖ MAKĖ bulvyčių prieskonių mišinio
Citrinos
KAKĖS MAKĖS RESTORANAS – kulinarinė laida vaikams ir ne vaikams apie maistą, kūrybą virtuvėje, etiketą, bendravimo džiaugsmą ir savarankiškumą.
Video receptą žiūrėkite čia
1. KAKĖ MAKĖ močiutės blynus su vištienos įdaru „Žemaitiški“ sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę ir teptuku ant jų paskleiskite šiek tiek aliejaus.
2. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 18 min., kol gražiai apskrus.
3. Nupjaukite paprikos viršūnę su koteliu, apverskite ir pastatykite ant stalo, pjaukite per paprikos griovelius, kad išgautumėte Netvarkos nykštuko kepurės formą (taip, kaip Alfas rodo laidoje).
4. Iš agurko pjaustykite šypsenėles, paprikos – nosį, o perpjovus alyvuoges per pusę ir į vidury įdėjus po žirnelį, suformuosite akeles.
5. Į dubenėlį sudėkite grietinę, pjaustytus bazilikų lapelius, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite KAKĖ MAKĖ bulvyčių prieskonių mišinio ir viską išmaišykite.
6. Į vieną konditerinį maišelį sudėkite padažą, į kitą – grietinės.
7. Ant paprikos kepurėlių konditeriniu maišeliu su grietine nupieškite Netvarkos nykštuko kepurės juosteles.
8. Į lėkštę dėkite blyną, ant jo viršūnės – kepurėlę, dėliokite akytes, nosytę ir burnytę. O konditeriniu maišeliu su padažu nupieškite nykštuko barzdą.
Daugiau receptų naujoje kulinarinėje laidoje vaikams KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir knygoje KAKĖ MAKĖ. VIRTUVĖJE SU ALFU.
Gardžių atradimų.