Dar vienas itin traškių bulvinių blynų receptas su ypatingu – gaiviu, sultingu ir vasarišku, pagardu: krevečių ir arbūzų salotomis! Net neįsivaizduojate, koks tobulas šis derinys. Būtinai įsitikinkite.
Ir kasdienai, ir savaitgalio pietums ir kiekvienam kartui, kai norisi kažko ypatingo.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Bulviniams blynams su arbūzų ir krevečių salotomis pagaminti reikia:
1 kg bulvių
½ vidutinio svogūno
1 kiaušinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
3–4 šaukštų kvietinių miltų
Aliejaus (kepti)
4–6 šaukštų ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Obelų slėnis“
Salotoms:
1 saujos mėtų lapelių
1–2 šaukštų SPILVA marinuotų Chalapos paprikų
300 g nuvalyto arbūzo
180 g lukštentų krevečių sūryme
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
Nuskuskite bulves, sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Į dubenį su bulvėmis įmuškite kiaušinį, suberkite svogūnus, berkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio, maišydami suberkite miltus.
Į keptuvę pilkite aliejų, įkaitinkite ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškepusius blynus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius.
Susmulkinkite mėtas, SPILVA marinuotas Chalapos paprikas. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir viską sumaišykite su krevetėmis. Berkite KOTANYI druskos ir pipirų mišinio.
Ant bulvinių blynų dėkite ŽEMAITIJOS natūralios grietinės, arbūzų ir krevečių salotų ir papuoškite mėtų lapeliais.
Prie gardžių blynų ir gaivių salotų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Obelų slėnis“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos rūšinės arbatos, obuolių ir egzotinių vaisių skonių natos.
Gardžių atradimų.