Grikius valgyti sveika ir skanu, tačiau jeigu kaskart ruošiate juos pagal vieną ir tą patį receptą, gali tapti nuobodu. Neleiskite nei sau, nei savo šeimynai nuobodžiauti: maistas turi būti įdomus.
Šįkart Alfas dalinasi trimis skirtingomis idėjomis, kaip paruošti grikius: jie gali būti saldūs, sūrūs; su daržovėmis, grybais ir uogomis. Kad kasdien valgytumėte skaniai ir įdomiai, reikės vos 4 ingredientų.
Grikiai su daržovėmis
100 g WELL DONE grikių
Žiupsnelio druskos
80 g mėgstamų šaldytų daržovių mišinio
1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
1. Išvirkite WELL DONE grikius pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Likus virti 3 min. sudėkite šaldytų daržovių mišinį. Išmaišykite ir virkite toliau.
3. Patiekite apšlakstę tyru alyvuogių aliejumi.
Grikiai su grybais
100 g WELL DONE grikių
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto aliejaus (kepimui)
Keleto vidutinių pievagrybių
½ vidutinio svogūno
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto WELL DONE šviežių kalendrų
Išvirkite WELL DONE grikius pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Į keptuvę pilkite aliejaus, įkaitinkite, berkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kubeliais smulkintus svogūnus. Apkepinkite, berkite juodųjų pipirų.
Suberkite į keptuvę išvirtus grikius, išmaišykite ir pakepinkite.
WELL DONE kalendras pakapokite, berkite ant grikių. Išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.
Galite papuošti kalendros lapeliais.
Grikiai su uogomis
100 g WELL DONE grikių
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
⅓ citrinos žievelės
1 šaukštelio mėgstamų trintų uogų
Keleto WELL DONE šviežių gervuogių
Valgomų žiedlapių ar žolelių šakelių (papuošimui)
Išvirkite WELL DONE grikius pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
Į sausą keptuvę berkite atvėsusius grikius ir karamelizuokite kartu su sviestu apie 8–10 min., kol taps traškūs.
Pilkite aliejaus, įtarkuokite citrinos žievelės. Išmaišykite ir pakaitinkite.
Pagardinkite mėgstamomis trintomis uogomis, papuoškite WELL DONE šviežiomis gervuogėmis ar valgomais žiedlapiais ir žolelių šakelėmis.
תגובות