Nekepamas sūrio pyragas su karamelizuotomis šviežiomis braškėmis (Receptas)
- vmgonline
- 2022-05-05
- 1 min. skaitymo
Braškinis pyragas, kuriam net nereikės kaisti orkaitės. Alfas atskleis, kaip jį paruošti ir nustebinti svečius išskirtiniu desertu.

Video receptą rasite čia
Sūrio pyragui su braškėmis pagaminti reikia:
1 citrinos
2 pakelių GAIDELIS sausainių „Šokoladas“
150 g išlydyto sviesto
400 g braškių
150 ml pieno
20 g braškių želė
4 šaukštų varškės kremo
3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
500 ml NATURLI fermentuoto migdolų produkto su braškėmis „Joe‘Kurt“
50 ml romo
3 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 KOTANYI šaukštelio vanilės
2 KOTANYI cinamono lazdelių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų gvazdikėlių
Į virtuvinį ELECTROLUX trintuvą dėkite GAIDELIS sausainius „Šokoladas“, lydytą sviestą ir gerai sutrinkite iki lipnios masės. Gautą masę dėkite į kepimo skardą ir išlyginkite šaukštu arba ranka.
Braškes supjaustykite į 4 dalys. Į prikaistuvį pilkite pieną, dėkite braškių želė ir užvirkite. Užvirtą pieną pilkite į pasirinktą dubenį, dėkite varškės kremą, DANSUKKER cukraus miltelius, pilkite NATURLI fermentuotą migdolų produktą su braškėmis „Joe‘Kurt“ ir viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Gautą kremą supilkite ant sausainių pado ir dėkite į šaldytuvą maždaug 1 val., kad sustingtų.
Į ZYLE keptuvę pilkite romą, dėkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, KOTANYI vanilę, KOTANYI cinamono lazdeles, KOTANYI džiovintus gvazdikėlius ir užvirkite. Į dubenį įspauskite citrinos sulčių ir supilkite į užkaitusią karamelę, sudėkite braškes ir ant nedidelės kaitros karamelizuokite tiek, kad braškės pasidengtų karamelę ir šiek tiek suminkštėtų. Gautas braškes dėkite ant sūrio pyrago, papuoškite čiobreliais arba pasirinktomis žolelėmis.
Skanaus!